x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Familia scriitorului Philip K. Dick dă Google în judecată pentru numele Nexus One

Familia scriitorului Philip K. Dick dă Google în judecată pentru numele Nexus One

08 Ian 2010   •   00:00
Familia scriitorului Philip K. Dick dă Google în judecată pentru numele Nexus One

Deşi telefonul Nexus One al companiei Google este ultimul dispozitiv care ţine prima pagină a ziarelor, familia scriitorului de SF Philip K. Dick nu este impresionată şi doreşte să dea în judecată Google. Aceasta acuză că numele aparatului, Nexus One, a fost luat fără permisiune din cartea lui Dick, "Visează androizii oi electrice?".



Povestea a constituit baza pentru filmul cult Blade Runner, care prezintă androizii Nexus-6 , roboţi umanoizi de generaţia a şasea. În plus, pentru ca lucrurile să fie şi mai grave, susţine familia, sistemul de operare al telefonului se numeşte Android. Fiica lui Dick, Isa Dick Hackett, a declarat că familia are un dosar puternic contra Google.

"În opinia mea, este o legătură evidentă cu povestirea tatălui meu. Oamenii nu înţeleg. Este vorba principii. Ar fi bine să avem un dialog. Este un început bun", a declarat fiica scriitorului. Reclamanţii susţin că numele Nexus One este o încălcare a mărcii, şi au trimis o scrisoare în care cer să nu mai fie folosite acest nume.

Google susţine că nu există nicio legătură cu autorul sau nuvelele sale. Arăta că numele este folosit în sens generic, ca un loc în care se întâlnesc lucrurile. Dick nu a înreegistra Nexus ca marcă. Experţii consideră că familia va trebui să demonstreze că actualii consumatori consideră că moştenirea lui Dick este asociată cu telefonul Google. Când Motorola şi-a lansat telefonul său Droid anul trecut, a luat licenţa pentru nume de la George Lucas, creatorul flimului Războiul Stelelor.

Antena3

×
Subiecte în articol: internet