x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Firefox, folosit de 11% dintre romani

Firefox, folosit de 11% dintre romani

04 Mai 2005   •   00:00

Dupa aproximativ 5 luni de la lansarea oficiala a browser-ului Firefox, Fundatia Mozilla a anuntat ca au fost inregistrate peste 50 de milioane de download-uri.



  • de ALEXANDRU RADESCU

  • ASCENSIUNE. Tot mai multi utilizatori descarca Firefox
    Numarul de utilizatori de Firefox a crescut de la luna la luna, intr-un ritm impresionant. In ianuarie, nu mai putin de 19 milioane de utilizatori descarcasera deja Firefox. Studiile aratau atunci ca Internet Explorer ajunsese sa detina 90% din piata, in timp ce Firefox urcase pana la 5%. Spre sfarsitul lui februarie, cand se "implineau" 100 de zile de la lansarea versiunii oficiale, cifra ajunsese la 25 milioane de download-uri.

    MAI MULT ACASA. Dupa studiul efectuat de XiTi Monitor (www.xitimonitor.com) in ziua de duminica, 24 aprilie, reiesea ca 11% dintre romanii care intrasera pe Net o facusera prin browser Firefox. Prin monitorizarea respectiva, care a cuprins 25 de tari europene, cei mai multi utilizatori de Firefox fusesera finlandezii, cu un procent de 30% dintre internauti, fiind urmati de Germania, cu 23% si Ungaria cu 20%. Este important de retinut faptul ca era vorba de week-end, cand majoritatea utilizatorilor intra pe Net de pe computerul personal.

    Pentru a "sarbatori" pragul de 50 de milioane download-uri, fundatia a anuntat (www.spreadfirefox.com) crearea a 50 de monede in editie limitata, care le vor fi distribuite celor care au povesti interesante despre modul in care au ajutat la raspandirea browserului.

    ×
    Subiecte în articol: IT firefox