x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Goi in reţea

Goi in reţea

de Alexandru Radescu    |    19 Iul 2007   •   00:00
Goi in reţea
Sursa foto: ROBYN BECK/

Posibilitatea de a participa la teleconferinţe prin intermediul dispozitivelor mobile ii poate surprinde pe utilizatori in posturi mai mult decăt "lejere".


Oamenii moderni vor "mobilitate in comunicare", să aibă in preajmă un dispozitiv care să-i ţină in legătură cu business-ul sau cu apropiaţii. Dependenţă de tehnologie şi "legare" de locul de muncă. Un alt aspect secundar al comunicării mediate de tehnologiile moderne este acela al... lejerităţii ţinutei. Compania Avaya, specializată in servicii, aplicaţii şi sisteme de comunicaţii, a făcut un sondaj printre 2.200 de manageri din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia, din care a reieşit că aceştia nu se sfiesc să participe la o teleconferinţă intr-un moment cănd sunt in halat de baie sau cu mai puţin de atăt. Atunci cănd au un smartphone sau PDA la indemănă, oamenii cu funcţii inalte in companie sunt mai dispuşi să-şi contacteze subordonaţii chiar şi dintr-o cabină wc, comparativ cu managerii posesori de terminale obişnuite. De asemenea, utilizatorii acestor terminale sofisticate işi verifică mail-urile şi trimit SMS-uri chiar şi atunci cănd sunt la o nuntă sau la vreo ceremonie funerară. Totuşi, dacă e vorba de o videoconferinţă, aproape jumătate din participanţii la sondaj spune că a refuzat "apeluri" pentru că era intr-o ţinută nepotrivită.


Studiul Avaya a mai arătat că senior managerii sunt mult mai relaxaţi in timpul conferinţelor la distanţă decăt cei "juniori" in funcţii. Astfel, 17% dintre cei cu funcţii de senior vice-president au recunoscut că au adormit in timpul unei teleconferinţe, comparativ cu un procent de doar 5% dintre managerii de nivel inferior.

×
Subiecte în articol: IT