x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google a colectat ilegal date private, pentru StreetView, în Coreea de Sud

Google a colectat ilegal date private, pentru StreetView, în Coreea de Sud

06 Ian 2011   •   17:50

Unitatea de poliţie specializată în lupta contra infracţionalităţii cibernetice a decodat date stocate pe hard-uri utilizate de StreetView şi a găsit elemente arătând că datele au fost colectate în mod ilegal, potrivit agenţiei de presă Yonhap.

Poliţia a confirmat această informaţie pentru AFP, dar nu a dorit să ofere detalii.

“Am găsit note şi conţinutul unor e-mail-uri, dar şi mesaje schimbate între serviciile messenger prin reţeaua Wifi”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei, citat de Yonhap.

Angajaţi ai Google, în Coreea de Sud şi SUA, au declarat în cadrul anchetei că nu ştiu ce s-a colectat, a adăugat agenţia sud-coreeană.

Poliţia a percheziţionat sediul Google din Seul, în august, şi a confiscat mai multe hard-uri.

Compania americană şi-a exprimat regretul “că a colectat printr-o eroare” date personale şi a anunţat că va coopera cu poliţia şi autorităţile sud-coreene din domeniul telecomunicaţiilor.

“Obiectivul nostru final este să ştergem aceste date, conform obligaţiilor noastre legale şi în consultare cu autorităţile competente”, a adăugat gigantul american, într-un comunicat.

Lansat în 2007, StreetView furnizează vederi panoramice tridimensionale ale străzilor, permiţând utilizatorilor să se deplaseze virtual, dar acest serviciu a declanşat o serie de polemici, în mai multe ţări.

Din 8 decembrie este disponibil şi StreetView pentru România, iar un serviciu similar, Norc.ro, este accesibil românilor din ianuarie 2009.

În mai 2010, Google a dezvăluit că maşinile care parcurgeau, pentru companie, străzile din peste 30 de ţări, cu scopul de a face fotografii, au colectat, printr-o eroare, date personale (în special e-mail-uri şi înregistrări video), transmise prin Wifi pe stradă.

Gigantul din domeniul Internetului şi-a cerut scuze, în mai multe rânduri, pentru această colectare de date private, dar autorităţile din aproximativ zece ţări au deschis anchete.

×