x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google a îmbunătăţit măsurile de securitate pentru serviciul Gmail

Google a îmbunătăţit măsurile de securitate pentru serviciul Gmail

11 Aug 2016   •   17:38
Google a îmbunătăţit măsurile de securitate pentru serviciul Gmail

Compania Google a anunţat că a îmbunătăţit funcţiile de securitate ale serviciului său de email, asigurându-şi utilizatorii că atât versiunea Gmail pe Android cât şi cea pentru desktop au de acum noi avertizări prin care anunţă utilizatorul asupra existenţei unor link-uri maliţioase, potrivit unui mesaj postat pe blogul companiei, citat de digitaltrends.com.

Cu ajutorul noilor funcţii de securitate, utilizatorii vor fi anunţaţi că sunt pe cale să viziteze site-uri de internet nocive şi de asemenea că este posibil să fi transmis un mesaj a cărui autenticitate nu poate fi confirmată. Cadrul de politici privind expeditorul (Sender Policy Framework) conţine o modalitate prin care sunt identificate şi indexate mesajele spam, astfel ca pe viitor deţinătorul căsuţei de email să fie avertizat dacă mai primeşte un alt email similar de la aceeaşi persoană.

O altă noutate a acestor măsuri se referă la includerea unei semnături digitale la finalul fiecărui mesaj, iar acest nou tip de semnătură va atenţiona serverul să cripteze mesajul care este trimis, care ulterior poate fi decriptat cu ajutorul unei chei publice de îndată ce a ajuns la destinaţie.

În versiunea desktop a Gmail, dacă mesajul primit conţine legături web către site-uri periculoase, posesorul căsuţei de email va fi avertizat de îndată ce a apăsat pe acele link-uri înaintea de a se deschide pagina respectivă de internet.

Google îşi asigură utilizatorii că actualizarea politicilor şi a practicilor de îmbunătăţire a securităţii va continua, atât pentru Gmail dar şi pentru celelalte servicii Google, conform blogului oficial al companiei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: google gmail securitate