x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Indiencele iubesc Internetul

Indiencele iubesc Internetul

14 Iul 2004   •   00:00

Institutul de Tehnologie Indian a dezvoltat un proiect care vizeaza raspandirea Internetului in zonele rurale din tara.

Centrele respective sunt reprezentate de sali si cafenele Internet. Punctul interesant al acestui proiect este faptul ca 80% dintre locatii sunt conduse de femei. Pe de alta parte, desi in multe cazuri nu exista autobuze care sa faca legatura intre sate, centrele Internet ii ajuta pe indieni sa poata comunica mai repede, se arata intr-un material BBC on-line.

E-DOCTOR. Reporterii britanici au realizat cateva reportaje prin satele indiene "conectate" la Internet. Unul dintre cele mai interesante materiale a fost descoperit intr-un sat, "la ora de medicina electronica".

Centrul Internet era conectat printr-o camera video la un spital aflat la sute de kilometri distanta de localitatea respectiva. Femei trecute de 60 de ani, care nu-si parasisera niciodata satul, se inghesuiau la un consult ocular, via Internet. Dupa cum le-au explicat indienii reporterilor britanici, inca de la ora 9:00 dimineata, femeile responsabile de centrele Internet sunt prezente la serviciu, chiar daca multe dintre ele nu au mai avut vreodata contact cu tehnologia. Pe de alta parte, aceste investitii se dovedesc rentabile si din alt punct de vedere.

Aparitia acestei tehnologii "captivante" a stimulat procesul de invatamant, tineri si adulti dedicandu-se serios studiilor pentru a stapani cat mai bine "magicul Internet". Mai mult, o parte dintre cei care au plecat "la oras" ca sa ia o diploma in informatica se intorc in sat pentru a avea grija de centrele Internet, dar si pentru a nu se rupe de comunitate.

×
Subiecte în articol: IT internet