x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

24 Feb 2007   •   00:00
ALCATEL-LUCENT VS MICROSOFT. Microsoft ar putea plati despagubiri de 1,52 miliarde de dolari companiei Alcatel-Lucent, dupa ce a pierdut un proces referitor la incalcarea a doua patente pentru tehnologii audio. Microsoft sustine ca verdictul nu este fundamentat legal, intrucat producatorul de software a cumparat licenta pentru tehnologiile care fac subiectul conflictului juridic de la firma germana de cercetare Fraunhofer, contra sumei de 16 milioane de dolari. Prin urmare, compania condusa de Bill Gates intentioneaza sa inainteze un apel.

ORANGE M2M. Orange Romania a lansat solutia M2M Connect (machine to machine), care permite companiilor sa administreze echipamentele aflate la distanta si sa le integreze cu procesele interne ale companiei. Dezvoltatorii de software care aleg solutia au acces securizat la o platforma destinata implementarilor de tip M2M, ce permite comunicarea intre aplicatia unei companii si echipamentele cu care aceasta va interactiona.

CANON 1D MARK III. Canon a prezentat la Tokyo noul EOS 1D Mark III, care va fi lansat pe piata in luna mai. Modelul are o rezolutie de 10.1 MP si vine echipat cu doua procesoare pentru o mai rapida procesare a imaginilor. Pretul este de 4.130 de dolari. Compania japoneza spune ca detine 50% din piata mondiala a camerelor DSLR.

REZULTATE COSMOTE. La finele lui 2006, Cosmote Romania avea 1,23 milioane de clienti, la 13 luni de la relansarea operatiunilor, au anuntat ieri oficiali ai companiei, iar cota de piata a fost estimata la 7%,. Operatorul a consemnat in 2006 venituri de 43,8 milioane de euro, fata de 8 milioane in 2005, iar pierderile operationale au crescut de peste trei ori, la 65,7 milioane euro, in principal ca urmare a cheltuielilor pentru investitii. Tot ieri, Vodafone Romania a anuntat extinderea serviciile de acces mobil la Internet 3G Broadband in orasele Cluj, Brasov, Timisoara, Constanta, Craiova si Iasi.

×
Subiecte în articol: IT