x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

01 Aug 2006   •   00:00
SERVICII POSTALE. Comisia Europeana a anuntat ca va prezenta, spre sfarsitul acestui an, un plan privind liberalizarea serviciilor postale in cadrul UE. Planul face parte din programul blocului celor 25 de state europene de intensificare a concurentei pe piata interna. Liberalizarea serviciilor postale trebuie sa fie un proces gradual si controlat, cu un cadru de reglementare care sa asigure un nivel minim al serviciilor, potrivit oficialilor europeni. Comisia Europeana vrea sa mentina normele privind caracteristicile comune minime ale serviciului postal universal, la care are dreptul intreaga populatie, precum existenta unei cutii postale in apropierea locuintei sau a biroului, dar si a unui centru de comercializare a timbrelor.

ACHIZITIE. SanDisk a anuntat ca va achizitiona compania Msystems din Israel pentru 1,55 miliarde de dolari in actiuni. SanDisk este unul dintre cei mai importanti producatori de memorii flash pentru aparate foto. In urma tranzactiei, Msystems va continua sa-si desfasoare activitatile in Israel. Acordul necesita aprobarea institutiilor de reglementare din SUA si Israel, precum si votul actionarilor Msystems si ar putea fi finalizat in ultimul trimestru al anului. Luna trecuta, Micron Technology a finalizat achizitia producatorului de carduri de memorie Lexar Media, pentru 850 de milioane de dolari, in scopul extinderii in afara afacerilor cu computere personale.

TELEFON 3G. Sony Ericsson a lansat in Romania telefonul mobil K610i, un model 3G cu camera foto de 2MP. Telefonul este echipat cu un card de memorie de 64 MB, asigura conectivitate Bluetooth. Suportul standard pentru push e-mail (P-IMAP) descarca mesajele direct in telefon, iar navigarea pe internet se face cu browser-ul NetFront. Terminalul are o grosime de 17 mm si cantareste 92 de grame.

OPERATOR PRELUAT. Operatorul sarb de telefonie mobila Mobi 63 a fost cumparat de compania norvegiana de telecomunicatii Telenor pentru 1,51 miliarde de euro. La licitatia transmisa in direct la televiziunea de stat din Serbia a participat si compania Telekom Austria, in timp ce operatorul egiptean Orascom s-a retras la inceputul operatiunii. Telenor a obtinut controlul deplin asupra Mobi 63, care detine 2 milioane de abonati, precum si o licenta de operare pe zece ani, care poate fi reinnoita.

×
Subiecte în articol: IT