x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

25 Iul 2006   •   00:00
ACHIZITIE - AMD ia ATI
Advanced Micro Devices si-a anuntat intentia de a achizitiona ATI, unul din cei mai importanti producatori de cipuri grafice, pentru o suma de 5,4 miliarde de dolari. AMD va cumpara toate actiunile ATI in schimbul a 4,2 miliarde de dolari, suma platita in numerar, si 57 de milioane de actiuni proprii, pe baza numarului de actiuni ATI existente la 21 iulie. Pe langa cip-uri grafice pentru PC-uri, ATI mai produce si semiconductori pentru televizoarele high-definition si celulare.

VODAFONE - 6,73 milioane de clienti
Vodafone a inregistrat in intervalul aprilie-iunie 2006 o crestere a venitului mediu pe client de la 0,3 dolari la 15,2 dolari, iar numarul total de utilizatori inregistrat la finele intervalului era de 6,73 milioane, cu 351.000 peste nivelul de la sfarsitul lunii martie. Din totalul clientilor, 65,9% erau utilizatori de cartele preplatite, se arata intr-un comunicat al companiei. In Romania, veniturile totale ale grupului au avansat in intervalul martie-iulie cu 31,7%. La nivel global, compania de telecomunicatii avea 186,8 milioane de utilizatori.

INTERCONECTARE - Intersat vs RDS
ANRC a hotarat, in urma unei reclamatii depuse de firma Intersat din Constanta, ca RCS&RDS sa negocieze si sa incheie un acord de interconectare cu societatea reclamanta. Intrucat RCS&RDS nu a dat curs solicitarii Intersat, compania s-a adresat ANRC in noiembrie 2005 pentru medierea si solutionarea litigiului. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a stabilit tariful pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii apelurilor in reteaua RCS & RDS la valoarea de 2 eurocenti/minut, exclusiv TVA.

COMPANII - Oferta pentru Philips
Trei grupuri de fonduri de investitii private analizeaza posibilitatea de a inainta oferte de peste 8 miliarde de euro pentru divizia de semiconductoare a Philips Electronics, potrivit editiei online a publicatiei The Wall Street Journal. Ofertele finale vor fi depuse pana la sfarsitul saptamanii. Philips a anuntat, luna trecuta, ca va vinde sau va lansa o oferta publica initiala a diviziei producatoare de cipuri, in a doua parte a anului curent.

×
Subiecte în articol: IT