x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

19 Feb 2007   •   00:00
DIRECTX10. Nvidia a lansat prima aplicatie interactiva Microsoft DirectX, in forma demo-ului Cascades. Unitatile de procesare grafica GeForce seria 8 beneficiaza de functiile hardware definite de specificatiile Microsoft Direct3D 10, cu suport pentru setul de instructiuni DirectX 10 unified shader si de specificatiile Shader Model 4. Demo-ul Cascades este disponibil acum la adresa: http://www.nzone.com/object/nzone_cascades_home.html

PROCESOR PROGRAMABIL. Cercetatorii Intel au creat primul procesor programabil din lume care ofera prin intermediul unui chip unic, cu 80 de unitati de procesare, un nivel de performanta similar cu al unui supercomputer. Chip-ul nu este cu mult mai mare decat o unghie si consuma mai putina energie decat cele mai multe aparate electrocasnice din zilele noastre. Acesta este rezultatul cercetarilor in cadrul programului "Tera-scale Computing", care urmareste sa furnizeze niveluri de performanta de ordinul teraflopilor - cu alte cuvinte, trilioane de operatii de calcul pe secunda. Intel nu intentioneaza sa lanseze pe piata acest chip.

PARTENERIAT. HP a anuntat incheierea unui parteneriat cu compania Transitive, furnizor de software care asigura transportabilitatea aplicatiilor pe mai multe tipuri de procesoare si sisteme de operare. Cele doua companii vor furniza solutii de virtualizare hardware si de infrastructura companiilor care migreaza de pe sistemele SPARC. Solutia QuickTransit for Solaris/SPARC-to-Linux/x86-64 permite executia aplicatiilor compilate pe sisteme Sun SPARC cu sistem de operare Solaris pe platforme HP ProLiant certificate pe 64 de biti cu sistem Linux fara sa fie necesare modificari in codul sursa sau in cel binar.

PROCES MYSPACE. Un tribunal din Texas a hotarat ca MySpace nu este responsabil in cazul fetitei de 13 ani care a declarat ca a fost agresata de un tanar de 19 ani pe care l-a cunoscut prin intermediul site-ului de socializare. Tanara isi crease o identitate falsa, declarand un alt nume si varsta de 18 ani. Tribunalul a mai decis ca MySpace nu este responsabil de corectitudinea informatiilor postate pe site de diversi internauti si nici de posibilele intalniri dintre acestia.

×
Subiecte în articol: IT