x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

10 Iun 2006   •   00:00
INFOCHIOSCURI. Remark si Toptech au lansat primele modele de infochioscuri marca Infomark. Acestea servesc ca mijloc interactiv de comunicare, iar navigarea se face prin simpla atingere cu varful degetelor a ecranului. Infochioscurile pot prelua functii de marketing si de informare in locurile cu trafic intens - magazine, hoteluri, aeroporturi, receptii, companii, muzee.

SECURITATE. BitDefender a lansat editia a zecea a pachetului Internet Security, in versiune de testare (beta, versiunea 2.0). BitDefender 10 Internet Security este o suita de aplicatii de tip desktop care asigura o protectie a sistemelor informatice in fata amenintarilor de orice fel. Perioada de testare a produsului va dura pana la sfarsitul lunii iunie. BitDefender 10 va contine si un detector pentru softurile rootkit (programe prin care se urmareste ilegal activitatea utilizatorilor de computere). Noua versiune scaneaza traficul HTTP si SMPT, precum si cel din retelele de file-sharing, pentru a preveni orice tentativa de accesare ilegala a compu-terului sau de obtinere de informatii confidentiale.

SERVERE. Dell a lansat cea de-a IX-a generatie de servere PowerEdge: 1950, 2900 si 2950 si serverul blade Dell PowerEdge 1955. Printre detaliile tehnice: procesoare Intel Xeon dual-core, memorii DIMM cu buffering integral, hard disk-uri SAS (Serial Attached SCSI), TCP/IP Offload Engine: reduce incarcarea procesorului gazda, pentru a imbunatati performanta sistemului.

ANTIVIRUS. Trend Micro a anuntat disponibilitatea versiunii PC-cillin Internet Security pentru Windows Vista. PC-cillin ofera functii avansate pornind de la cele antivirus si de tip firewall, considerate oarecum standard, si mergand pana la protejarea calculatoarelor in fata noilor amenintari informatice precum atacurile de tip phishing, virusii de retea, spam-urile, intruziunile prin retele wireless, continut web daunator si programe de tip spyware.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT