x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

07 Iun 2006   •   00:00
EMI PEER-TO-PEER. Casa de discuri EMI a anuntat ca intregul catalog muzical al companiei va fi disponibil prin intermediul primului sistem de partajare a fisierelor (peer-to-peer), sustinut de publicitate. Seviciul, numit Qtrax, este dezvoltat de compania americana LTDnetwork si va fi lansat la finele acestui an, initial in Statele Unite, producatorul anuntand ca programul va fi disponibil doar dupa ce Universal Music, Sony BMG si Warner Music se vor alatura EMI. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a descarca muzica in mod gratuit sau pot alege un abonament. Versiunea gratuita a Qtrax le va permite utilizatorilor sa descarce melodii din catalogul EMI in formatul .mpq si sa le asculte de cinci ori, existand de asemenea optiunea de cumparare a fisierelor. Alte case de discuri pot alege un numar diferit privind ascultarile gratuite. Totodata, in cazul cautarilor de melodii, programul va oferi rezultate la achizitia de CD-uri si DVD-uri de pe pagina Shopping.com.

LANSARE LAPTOP. Lenova a lansat un model de notebook cu ecran de 12,1 inci, 3000 V100. Modelul este disponibil cu procesoare Intel Core Duo, placa de retea WLAN integrata 802.11 a/b/g si de tip 10/100 Ethernet pentru toate modelele, precum si Bluetooth pentru anumite modele. V100 incorporeaza si un cititor multi-card 5-in-1, trei porturi USB, un port VGA. Pentru anumite modele este disponibil un cititor integrat de amprenta a degetului pentru o mai usoara gestionare a parolelor de intrare in sistem. Cantareste 1,8 kilograme.

MULTIFUNCTIONAL. Xerox Romania a lansat echi-pamentul multifunctional WorkCentre 7132, conceput pentru birourile mici si medii care tipa-resc volume mari de documente monocrome, dar care au nevoie si de color pentru lucrari speciale, ocazionale. Viteza de tiparire este de 32 de pagini pe minut monocrom si 8 pagini pe minut color, la o rezolutie de 1200 x 600 dpi. WorkCentre 7132 are un hard disk intern de 40 GB, memoria de imprimare fiind de 768 MB. Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT