x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

05 Iun 2006   •   00:00
VIRUS. Expertii in securitate informatica au detectat pe internet un virus "Stardust", care se foloseste de suita OpenOffice. In momentul in care utilizatorul deschide documentul template, scriptul ce a fost scris in StarBasic va infecta toate documentele ce vor fi create ulterior, se arata intr-un raport Avira. Acest asa numit Proof-of-Concept-Virus, un termen ce evidentiaza faptul ca virusul a fost scris pentru a demontra ca poate fi executat, dar nu este utilizat in scopuri criminale, nu s-a raspandit foarte mult si poate fi executat doar in versiuni mai vechi ale programelor StarOffice si OpenOffice.

CONCURS DE JOCURI. Ministerul Comunicatiilor a lansat concursul "Vara asta tu faci jocul". Copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani sunt invitati sa trimita idei originale de jocuri pe calculator, la adresa concurs@ mcti.ro. Cea mai buna propunere de joc virtual va fi pusa in aplicare de un specialist desemnat de MCTI, in colaborare cu "scenaristul". Concursul se va desfasura in perioada 1-30 iunie.

PROGRAM DE MASTERAT. S&T Romania si Academia de Studii Economice au semnat un protocol de colaborare ce are ca scop sprijinirea mediului universitar pentru alinierea la cerintele mediului de afaceri. Programul de masterat SIMPRE (Sisteme Informatice pentru Managementul Proceselor si Resurselor Economice) este derulat in cadrul Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (www.simpre.ase.ro). Accesul la acest program este deschis tuturor absolventilor institutiilor de invatamant superior ce detin o diploma de licenta sau echivalentul acesteia.

CONCURENTA IN TELEFONIA MOBILA.Presedintele Agentiei Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Dan Georgescu, a declarat vineri, la Timisoara, intr-o conferinta de presa, ca ANCR ar putea incuraja concurenta in domeniul telefoniei mobile pentru a determina scaderea preturilor la aceste servicii. "In telefonia mobila, durata unei convorbiri este in medie de 1,47 de minute. Acest trafic este realizat de 13,3 milioane de abonati. Durata medie a unui apel in retelele fixe este de 2,18 minute, iar in retelele fixe sunt 4,4 milioane de abonati. Practic, lumea vorbeste mai fara grija in telefonia fixa decat in cea mobila, pentru ca se teme de pret, ceea ce ne determina sa incurajam concurenta in telefonia mobila", a declarat Georgescu.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT