x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

03 Iun 2006   •   00:00
REDUCERE LA TARIFE. Zapp a anuntat reducerea tarifelor pentru apelurile internationale. Astfel, pentru pachetul International Standard, apelurile catre tarile din Zona 0 sunt tarifate cu 0,49 dolari/min., fata de 0,6 dolari/min. pana acum, iar cele catre tarile din Zona 1 de tarifare costa 0,79 dolari/min., fata de tariful anterior de 0,95 dolari/min. De asemenea, tariful pentru convorbirile aditionale catre Zona 1 de tarifare devine 0,79 USD/min. fata de 0,95 USD/min.

ORANGE 3G. Operatorul Orange Romania isi va lansa servicille 3G saptamana viitoare, la 6 iunie. Momentul lansarii nu este ales la intamplare. La 6 iunie 1997 a fost lansarea comerciala a serviciului de telefonie mobila Dialog, denumire inlocuita ulterior prin lansarea brandului Orange. Serviciile 3G Connex (in prezent Vodafone) au fost lansate anul trecut, in aprilie, aceeasi luna in care si-au lansat serviciile GSM in Romania (1997). Vodafone Romania are in prezent 130.000 de abonati 3G.

SITE INCHIS. Politia suedeza a inchis la 31 mai cel mai mare site de BitTorrent din lume, ThePirateBay.org, si a confiscat serverele. La raid au participat 50 de politisti, iar trei persoane au fost retinute. ThePirateBay opereaza ca motor de cautare, furnizand link-uri catre "torente". Totusi, conform unei note postate pe site, se arata ca acesta ar fi trebuit sa reintre in functiune vineri seara, dar acest lucru nu s-a intamplat pana la inchiderea editiei.

ACHIZITIE. Oracle a anuntat achizitia Demantra, furnizor de solutii de previzionare si planificare a cererilor. Demantra ofera solutii de gestiune a cererilor, planificare a vanzarilor si a operatiunilor, planificare a promotiilor si optimizare, pe baza capabilitatilor de analiza si colaborare. Pe baza acestora si impreuna cu aplicatiile Oracle de distributie si ERP, clientii pot gestiona proactiv operatiunile complexe, globale de distributie.

SECURITATE. In crearea virusilor, hackerii au lasat la o parte faima, in favoarea obtinerii unui profit imediat. Printre cele mai recente amenintari se numara in special coduri malefice care cauzeaza probleme financiare companiilor sau fura datele personale ale utilizatorilor individuali, se arata intr-o analiza BitDefender. Virusi precum Backdoor.Ginwui.A sunt capabili sa porneasca si sa opreasca procese, sa faca sau sa preia controlul asupra calculatorului, urmand ca acesta sa fie utilizat pentru spam. Alt tip de probleme de securitate intalnite adesea in aceasta perioada sunt exploit-urile (create ca urmare a existentei unor vulnerabilitati in aplicatiile care ruleaza pe calculator.) Un exemplu este Exploit.W97.Ginwui.Gen, ce poate fi gasit intr-un fisier .doc modificat. Acesta afecteaza Word 2003 neactualizat.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT