x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

30 Mai 2006   •   00:00
INVESTITII SOFTWARE. Companiile IBM, Hewlett Packard si Siemens cauta terenuri, in zona orasului Brasov, pe care intentioneaza sa construiasca centre de dezvoltare pentru aplicatii software, au declarat agentiei Mediafax surse locale. "Se poarta discutii intre autoritatile locale si reprezentantii acestor companii, pentru identificarea unor locatii potrivite", au afirmat sursele citate. Cele trei companii, printre cele mai importante societati de pe piata IT romaneasca, intentioneaza sa realizeze centrele de dezvoltare pe terenuri invecinate, sub forma unui parc IT.

SMARTPHONE VS BLACKBERRY. Telefoanele inteligente, smartphones, vor depasi pe cele BlackBerry (produs de RIM) ca preferinta in mediul business, in urmatorii ani, se arata intr-un studiu Coleman Parkes. Firma de consultanta a realizat un sondaj printre reprezentantii a 250 de companii din Europa. Din studiu a reiesit ca, printre persoanle chestionate, 43% folosesc Blacberry (foto), 36% au smartphones, 25% au celulare 3G. De asemenea, procentul de utilizare a laptopului este de aproape 100%, 66% utilizeaza PDA si doar 20% pentru Tablet PC. Studiul a fost realizat in Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Spania, Olanda si tarile nordice.

PICASA PE LINUX. Google a lansat o versiune de Linux a programui sau de editare si organizare a fotografiilor, Picasa. Aceasta versiune contine aproape toate functiile care se regasesc si pentru Windows, pentru a gasi, edita si partaja pe internet fotografiile din computer.

TAXA PE SMS SI E-MAIL. Uniunea Europeana analizeaza posibilitatea de a introduce o taxa pe SMS-uri si email-uri, pentru a-si spori bugetul. Un grup de lucru din Parlamentul European studiaza ideea lansata de francezul Alain Lamassoure, un important politician din Partidul Popular European. Acesta a propus introducerea unei taxe de 1,5 centi pentru un SMS si 0,00001 centi pe fiecare e-mail trimis.

×
Subiecte în articol: IT