x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

29 Mai 2006   •   00:00
PIRATERIA IN ROMANIA. Reducerea ratei pirateriei software in Romania cu 10%, ajungand la 64% pana in 2009, ar avea ca efect cresterea veniturilor industriei IT cu peste 430 de milioane de dolari, a declarat ieri Magda Popescu, avocat al Business Software Alliance Romania.
"Un alt efect pozitiv il reprezinta contributiile suplimentare la PIB, care ar insuma 670 de milioane de dolari, la care se adauga inca 76 de milioane de dolari venituri din taxe si impozite, conform unui studiu realizat de IDC in decembrie 2005", a adaugat Popescu.
In plus, a mai spus reprezentantul BSA, scaderea pirateriei ar avea ca efect si crearea a peste 3.000 de noi locuri de munca in industria IT.

DELL CU GOOGLE. Compania Google a incheiat un acord cu producatorul de computer Dell privind instalarea unui pachet de software Google pe sistemele realizate de companie. Pachetul include Google Desktop and Google Toolbar si vor lansa o pagina de internet co-branded. In urma unui proces de selectie, oferta Google a depasit propunerea Microsoft, iar Yahoo a renuntat la implicarea in proiect.

PROIECTOR. Acer a lansat proiectorul PD322 cu o rezolutie nativa XGA (1024 x 768 pixeli). Poate primi semnal video in standardele: NTSC (3.58/4.43), PAL, SECAM, HDTV (720p, 1080i), EDTV (480p, 576p). Cantareste 1 kg, iar durata de viata a lampii este de pana la 4.000 de ore.

REDUCERI PENTRU STUDENTI IN RETEAUA DE MAGAZINE EURO GSM. Incepand cu data de 1 iunie, Euro GSM, in colaborare cu Asociatia pentru Sprijinirea Tinerilor, Studentilor si Profesorilor (ASYST), se alatura programului international de reduceri studentesti. Toti studentii si profesorii, posesori de carduri de reduceri internationale, vor beneficia de discounturi de pana la 10% pentru produsele din oferta Euro GSM.
In prezent, Euro GSM cuprinde peste 110 puncte de vanzare, fiind cea mai mare retea de magazine de telefoane mobile si accesorii GSM din Romania si reusind anual sa fie declarata drept cel mai bun dealer Orange.

×
Subiecte în articol: IT