x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

24 Mai 2006   •   00:00
TELECENTRU. ANRC si Orange au inaugurat ieri un telecentru in localitatea Moeciu de Sus, judetul Brasov. "ANRC si-a propus sa conecteze toate comunitatile din Romania la telefonie si internet, pentru ca accesul la comunicatii este vital", a declarat presedintele ANRC, Dan Cristian Georgescu. Evenimentul face parte din programul national de instalare a telecentrelor in satele fara acces sau cu acces redus la servicii de telefonie, initiat de ANRC in 2004. In cadrul acestui program au fost deja instalate 28 de telecentre si vor mai fi instalate 80 pana la sfarsitul anului. (Dan Dinu)

PIATA LCD. Samsung prognozeaza o scadere a pretului ecranelor LCD cu aproximativ circa 10% in al doilea trimestru al anului 2006, fata de primele trei luni ale anului. Unii analisti considera ca producatorii de ecrane LCD vor inregistra pierderi operationale in al doilea trimestru al anului, ca urmare a reducerii preturilor dispozitivelor si a intensificarii concurentei. "In conditiile scaderii accentuate a pretului ecranelor LCD, firmele de prim rang precum Samsung si LG Phillips LCD ar putea consemna pierderi", spune Lee Min-hee, analist al firmei CJ Investment Securities.

PROGRAM DE ADMINISTRARE. Xerox a lansat programul de administrare PhaserSmart. Acesta permite utilizatorilor posibilitatea de a urmari online functionarea echipamentului WocCenter C2424, primul multifunctional cu cerneala solida. PhaserSMART identifica defectiunea aparuta, cauta posibilele solutii in baza de date Xerox si ofera utilizatorului instructiuni pas cu pas pentru remedierea problemei.

ACCES INTERNET. La sfarsitul anului 2005, numarul total de conexiuni Internet depasea 1,8 milioane, aproape dublu fata de sfarsitul lui 2004, potrivit unui raport ANRC. 41% dintre aceste conexiuni asigurau accesul la internet in banda larga, acest segment al pietei serviciilor de internet inregistrand o crestere de 96% in numai un an. Din ce in ce mai multi utilizatori prefera accesul dedicat la internet, numarul conexiunilor de acces dedicat crescand de 3,3 ori in ultimul an si devansand ritmul de crestere a conexiunilor de tip dial-up. Din totalul de aproximativ 500.000 de conexiuni de acces dedicat, majoritatea (75%) sunt conexiuni in banda larga.

×
Subiecte în articol: IT