x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

23 Mai 2006   •   00:00
PROCESOARE. Compania Dell a anuntat ca va utiliza, incepand cu finele acestui an, cipuri produse de AMD, dupa ce, timp de 22 de ani, Intel a fost singurul furnizor de microprocesoare al Dell. Cotatiile titlurilor Dell si AMD au consemnat cresteri semnificative in urma anuntului, de 4%, respectiv 13%, iar pretul actiunilor Intel a scazut cu peste 5%. Dell a consemnat o scadere cu 18% a profitului net in primul trimestru al acestui an, la 762 de milioane de dolari. Veniturile companiei au crescut la 14,2 miliarde de dolari, de la 13,4 miliarde de dolari in perioada similara a anului 2005.

PENTRU PROIECTARE. Open Mind Technologies a lansat hyperMILL V9.5, o noua versiune a solutiei software hyperMILL, program de comanda numerica disponibil pentru versiunea de Autodesk Inventor Series 11. Tehnologia imbunatatita a comenzilor hyperMILL V9.5 vine in ajutorul inginerilor pentru a standardiza ciclurile de prelucrare cu geometrii similare, pentru ca ele sunt intalnite frecvent. Chiar daca aceste particularitati erau in trecut utilizate pentru prelucrari tipice 2D cum ar fi "drilling" si "pockets", acum se poate standardiza orice ciclu de preluare pentru orice geometrie.

NOTEBOOK. Sony va lansa luna viitoare un notebook echipat cu un drive compatibil cu tehnologia Blu-ray. Aceasta tehnologie (sustinuta de inventatorul formatului, Sony) intra in competitie cu formatul HD DVD, a carui dezvoltare este sustinuta de un alt producator japonez de electronice, Toshiba. Cele doua formate folosesc un laser din spectrul albastru, care opereaza la o lungime de unda mai scurta decat laserele din spectrul rosu, ceea ce inseamna ca o cantitate mai mare de informatie poate fi scrisa pe o suprafata egala ca dimensiune cu un DVD actual. Pretul acestui notebook va fi de 3.600 de dolari.

ALTERNATIVA LINUX. Novell a anuntat lansarea Open Workgroup Suite, ce va furniza clientilor o alternativa, la preturi scazute, pentru solutiile avand la baza Windows-ul. Pentru aplicatiile derulate pe serverele Linux si orice desktop, gama include Open Enterprise Server (cu Suse Linux Enterprise Server), GroupWise, ZENworks Suite pentru managementul sistemelor de tip cross-platform, Novell Linux Desktop si OpenOffice.org pentru Windows si Linux.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT