x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

20 Mai 2006   •   00:00
ORA OFICIALA ONLINE. S-a lansat sistemul informatic ce furnizeaza online ora oficiala a Romaniei. Sistemul permite marcarea temporala a tranzactiilor si a documentelor la nivel national, prin sincronizarea cu scara de timp furnizata de etalonul national al Romaniei. De asemenea, orice utilizator de internet isi poate sincroniza ceasul intern al calculatorului cu serverul de timp Stratum 2 (aflat la Ministerul Comunicatiilor), accesand in Windows XP meniul Date and Time Properties si in tab-ul Internet Time completand adresa timp.mcti.ro. avand bifat campul Automatically synchronize with an Internet time server.

LAPTOPURI. Lenovo a lansat doua noi serii de notebook-uri ThinkPad: Z61 si R60. Ambele combina procesoarele Intel Core Duo cu functiile multimedia si cu conectivitatea wireless. Sunt disponibile in varianta de 14.1 inci (Z61T) si de 15.4 inci (Z61M) si au camera video si microfon stereo integrat.

CENTRU SOFTWARE. Actuala cladire in care isi desfasoara activitatea cele zece centre de servicii si tehnologie ale Oracle din Romania este insuficienta pentru dezvoltarile ulterioare ale afacerilor filialei locale, a declarat presedintele companiei, Safra Catz. In cadrul Oracle Tower (Bucuresti) isi desfasoara activitatea circa 450 de angajati, care furnizeaza servicii de suport tehnic pentru utilizatorii de solutii Oracle la nivel international si de administrare a resurselor si asigurare a suportului pentru partenerii companiei din zona EMEA. Reprezentantii Oracle si cei ai Ministerului Educatiei au semnat un acord de colaborare pentru introducerea in Romania a programului "Think.com", care va stimula utilizarea infrastructurii dezvoltate in cadrul proiectului e-School, initiat de MEC.

×
Subiecte în articol: IT