x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

28 Ian 2006   •   00:00
PETROM TRECE PE VOIP. Cisco Systems a anuntat ca va furniza companiei Petrom o solutie tehnica pentru implementarea unui sistem de telefonie prin internet. Petrom va colabora cu Cisco si cu partenerul sau certificat S&T Romania in prima faza de implementare a sistemului de telefonie Internet Protocol (VoIP) pentru 3.600 de utilizatori din opt locatii, care includ rafinariile Petrom din Ploiesti si Pitesti. Se preconizeaza ca, in urmatorii trei-cinci ani, numarul utilizatorilor sa creasca pana la 10.000-15.000.

PIRATERIE. Combaterea pirateriei informatice din China si India si corelarea legislatiei in domeniu cu cea a SUA sau a UE va dura aproximativ zece ani, potrivit lui Bill Gates. Seful Microsoft a oferit exemplele Taiwanului si al Coreii de Sud, care inainte de corelarea legislatiei cu cea occidentala inregistrau o rata ridicata a pirateriei informatice. Potrivit unui studiu realizat in decembrie 2005, rata pirateriei se situeaza in prezent la 35% la nivel mondial, cu numai un punct procentual sub nivelul din anul anterior. Pierderile generate de pirateria informatica sunt de 20 de ori mai ridicate decat cele produse in urma furturilor din magazine. In China, rata pirateriei este de la 97%.

HITACHI IN EUROPA DE EST. Grupul japonez Hitachi intentioneaza sa deschida in Europa o unitate de asamblare de televizoare, vizand in special Europa de Est. "Analizam toate potentialele locatii, insa Europa de Est este un concurent puternic", a declarat Makoto Ebata, vicepresedintele Hitachi. Activitatea fabricii ar putea incepe pana in luna ianuarie a anului viitor. Detaliile privind unitatea de asamblare vor fi stabilite in luna martie. Hitachi intentioneaza sa produca in Europa televizoare cu plasma si cu cristale lichide. "In urmatoarele cateva luni vom lua o decizie privind amploarea extinderii si a investitiilor. Am cheltuit 600 de milioane de dolari pentru a avea o capacitate lunara de 100.000 de unitati. Acum intentionam sa investim pentru majorarea capacitatii cu 200.000 de unitati", a spus Ebata. Hitachi se plaseaza pe a cincea pozitie in topul mondial al producatorilor de televizoare cu plasma.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT