x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

21 Ian 2006   •   00:00

21 ianuarie 2006

CALL CENTRE. Compania Wipro, al treilea mare exportator de solutii informatice din India, va investi 250 de milioane de dolari pentru deschiderea unui call centre (de relatii cu clientii) care va deservi in special piata est-europeana. Centrul de la Bucuresti va fi infiintat de Wipro BPO, divizie ce ofera servicii firmelor din domeniul IT care si-au externalizat anumite operatiuni, infiintata in urma achizitiei companiei Spectramind, in anul 2003, contra sumei de 93 de milioane de dolari.

INVESTITII LCD. Sharp a anuntat ca va investi anual circa 1,7 miliarde de dolari in urmatorii doi, trei ani, pentru dezvoltare, in special in domeniul productiei de ecrane cu cristale lichide (LCD). Cel mai mare producator de televizoare prevazute cu ecrane cu cristale lichide a prezentat, saptamana trecuta, planul de a cheltui aproximativ 1,7 miliarde de dolari pentru cresterea productiei la o fabrica de LCD din vestul Japoniei, pentru a satisface cererea la nivel mondial. Sharp, Sony si Samsung au facut eforturi mari pentru a majora vanzarile de televizoare cu ecrane LCD de peste 40 de inci, patrunzand pe un segment dominat pana in prezent de televizoarele cu plasma.

PRELUARE. Compania Walt Disney negociaza preluarea Pixar Animation Studios, in cadrul unei tranzactii in actiuni evaluate la 6,7 miliarde de dolari. In urma tranzactiei, Steve Jobs, care se afla atat la conducerea Apple Computers, cat si a Pixar, ar putea deveni cel mai mare actionar individual al Disney, fiind posibil sa obtina si un loc in consiliul de conducere. Jobs si-ar putea exercita astfel influenta in cadrul uneia dintre cele mai mari companii americane din domeniu, care reuneste ESPN, ABC-TV si Walt Disney Studios, pentru a furniza prin serviciul ITunes oferit de Apple muzica si programe video in format digital. Companiile media au fost ingrijorate in legatura cu furnizarea pe internet a programelor, din cauza fenomenului de piratare, in timp ce producatorii de computere doresc dezvoltarea acestui tip de serviciu pentru a-si mari vanzarile.

×
Subiecte în articol: IT