x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

16 Ian 2006   •   00:00
LAPTOP CU 11 ORE. Lenovo a prezentat doua modele de notebook-uri din seria ThinkPad, a caror durata de viata a bateriei ajunge pana la 11 ore, folosind o baterie suplimentara. Concepute pe baza tehnologiei mobile Intel Centrino Duo, modelele din seria ThinkPad X60 si ThinkPad T60 au durata de viata a bateriei imbunatatita cu pana la 37% fata de modelele anterioare. Modelul T60 cantareste 2,1 kg si este dotat cu hard-disk rezistent la socuri.

INTERDICTIE. Microsoft a dat jos blogul ziaristului Zhao Jing (cunoscut si sub numele Michael Anti) de pe portalul MSN Spaces. Zhao, un colaborator pentru New York Times, comentase in termeni critici politica Chinei fata de Taiwan si sprijinise o greva de la un ziar din Beijing. "Microsoft a inchis blogul la cererea guvernului chinez", a declarat Brooke Richardson, manager la Divizia MSN online. "Atunci cand operam pe alte piete, avem grija sa respectam si legile locale", a explicat oficialul din Redmond. Anul trecut, in octombrie, politicieni si aparatori ai drepturilor omului au protestat la sediul Yahoo din Hong-Kong. Acestia au acuzat compania americana de "colaborare" cu autoritatile chineze la arestarea ziaristului Shia Tao, condamnat intre timp la mai multi ani de inchisoare.

MOUSE OPTIC. BenQ a prezentat noua generatie de mouse-uri optice fara fir, M310 Plus, dedicate laptopurilor. Mouse-ul intra in modul "sleep" intr-un interval de timp de 5 minute din momentul in care nu a fost folosit. Utilizatorii pot taia alimentarea manual prin butonul On/Off, reducand astfel consumul de curent. Mai mult, noua tehnologie de incarcare USB permite mouse-ului M310 Plus sa se incarce complet prin simpla conectare la portul USB al computerului. Senzorul de 800 DPI are o rata de scanare de 2,300 megapixeli/secunda.

CELULARE IEFTINE. Pretul mediu al telefoanelor mobile va scadea cu aproape o zecime in cursul anului 2006, se arata intr-un studiu realizat de compania de cercetare a pietei iSuppli. Pretul mediu la vanzare al unui celular va ajunge la 126 de dolari, comparativ cu 142 de dolari in 2005. Analistii considera ca acesta va fi unul dintre motivele pentru care incasarile companiilor se vor reduce in 2006, in pofida unei usoare cresteri a livrarilor de aparate, cu 5%. Numarul total al telefoanelor mobile ce urmeaza sa fie livrate in acest an este preconizat la 850 milioane de unitati.

×
Subiecte în articol: IT