x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

05 Ian 2006   •   00:00

5 ianuarie 2005

REGISTRATURA ELECTRONICA. In cadrul Primariei municipiului Satu Mare functioneaza de la 1 ianuarie un sistem electronic de inregistrare a adreselor. Conform sefului biroului de informatica din cadrul primariei, Dana Corodan, acest sistem de management are rolul de a urmari circulatia documentelor in birourile primariei. Totodata, sistemul va repartiza fiecare document inregistrat (cerere, petitie, notificare) biroului care este responsabil cu rezolvarea lui. Peste cateva luni va functiona si sistemul de accesare de pe internet a registraturii, satmarenii putand afla astfel daca le-au fost rezolvate problemele. "Avantajul acestui sistem este ca nu mai stai sa rasfoiesti un registru vechi pentru a afla un numar de inregistrare si ce s-a intamplat cu dosarul. Ai posibilitatea de a crea si o arhiva electronica din mers", a declarat Dana Corodan.

CEAS CARDIAC. Hitachi a prezentat AirSense, un ceas capabil sa monitorizeze inima persoanei care il poarta si sa transmita informatiile culese pin intermediul unei retele wireless. Dispozitivul este destinat persoanelor in varsta sau pacientilor din spitale si va fi comercializat in cursul acestui an.

WIMAX IN RUSIA. In urmatorii doi ani, cele mai mari 30 de orase rusesti vor fi acoperite de retele WiMAX, potrivit telecompaper.com. Compania GlobeTel Wireless a incheiat recent un acord de instalare a acestor retele prin care vor fi asigurate servicii de acces la internet in banda larga, comunicatii VoIP si DECT. GlobeTel Wireless a semnat un contract cu firma moscovita LLC Internafta, potrivit caruia va incasa in total 600 milioane USD pentru instalarea retelelor wireless. Primele orase vor fi Moscova si Sankt Petersburg. Inftrastructura va fi instalata in 3 etape, intregul proces urmand sa dureze 27 luni.

NOU BRAND INTEL. Intel Corporation si-a prezentat ieri noua identitate de brand, renuntand dupa 15 ani la celebrul "Intel Inside" in favoarea "Intel. Leap ahead" (Intel. Un salt inainte). Sistemul include noi logo-uri pentru tehnologia Intel Viiv si pentru tehnologia mobila Intel Centrino, precum si logo-uri regandite pentru procesoarele, chipset-urile, placile de baza si celelalte tehnologii Intel. Logo-ul "Intel Inside" care a fost creat in 1991, iar logo-ul original Intel "dropped-e", a fost creat de pionierii din Silicon Valley, Robert Noyce si Gordon Moore cu 37 de ani in urma, cand au fondat noua companie de "produse electronice integrate".

×
Subiecte în articol: IT intel