x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

04 Ian 2006   •   00:00
CELULAR RAPID. Samsung Electronics a prezentat telefonul mobil cu cea mai mare rata de transfer pentru continutul multimedia. Modelul HSDPA este echipat cu un cip MSM6280 produs de Qualcomm si le permite utilizatorilor sa descarce muzica, imagini sau filme la o viteza de 3,6 megabiti pe secunda. Tehnologia HSDPA permite viteze de transfer mult mai mari decat WCDMA: un fisier MP3 de 4 mega poate fi descarcat in mai putin de 10 secunde. HSDPA provine de la "high speed downilnk packet acces".

SHOW ELECTRONIC. Maine incepe la Las Vegas Consumer Electronics Show (CES), cea mai mare expozitie dedicata tehnologiei de pe teritoriul american. Evenimentul va dura cinci zile si va ocupa o suprafata echivalenta cu 28 de terenuri de fotbal. Isi vor expune produsele nu mai putin de 2.500 de companii. Organizatorii au anuntat ca editia de anul acesta le depaseste cu mult pe cele anterioare, atat in privinta participantilor, cat si a tehnologiilor prezentate. Marea atractie o vor reprezenta tehnologiile dedicate segmentului video. Vor fi lansate mai multe dispozitive portabile dedicate stocarii de continut video sau receptionarii programelor de televiziune.

IPOD SI REGINA. Britanicul Jonathan Ive, seful Departamentului de Design al Apple, a primit titlul de "Commander of the Most Excellent Order of the British Empire" din partea Reginei Elisabeta a II-a. Distinctia i-a fost atribuita cu ocazia Anului Nou pentru contributia sa la crearea iPod, iMac, iBook si Powerbook in timpul carierei sale de 13 ani in fruntea Departamentului de Design al Apple. Titlul primit de Ive este al treilea ca importanta dintre cele cinci clase de cavaleri ale Marii Britanii.

TELEVIZIUNE MOBILA. Compania Sling Media va prezenta la CES o tehnologie care le permite consumatorilor sa foloseasca o multime de dispozitive mobile pentru a privi programele de televiziune preferate de oriunde din lume. Utilizatorii pot folosi telefonul mobil pentru a vedea orice program de televiziune pe care il receptioneaza pe televizorul de acasa. Transmisia catre celular sau PDA se realizeaza prin Internet cu ajutorul unui dispozitiv instalat acasa, botezat Slingbox. Tehnologia este compatibila cu orice dispozitiv mobil care foloseste Windows Mobile Platform, versiunea 4.0 sau 5.0.

×
Subiecte în articol: IT