x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

10 Dec 2005   •   00:00
ANIVERSARE PRIN SMS. Orange a lansat un serviciu care va permite clientilor sa transmita automat, prin SMS, mesaje de felicitare cu ocazia zilelor de nastere, onomastici sau alte evenimente importante ale persoanelor incluse in agenda utilizatorului. Activarea serviciului se face gratuit, apeland 411, Serviciul Clienti. Dupa activarea serviciului, clientii pot accesa aplicatia Mesaje Aniversare de pe site-ul www.orange.ro pe baza parolei unice primite dupa introducerea numarului de telefon Orange.

ACHIZITIE. Siemens va cumpara producatorul britanic Electrium, pentru a-si intari pozitia pe piata sistemelor de instalatii electrice. Piata sistemelor de instalatii electrice din Marea Britanie este de circa 960 milioane de euro, iar Electrium este unul dintre principalii producatori de accesorii de cabluri, sisteme de protectie a circuitelor, comutatoare si dulii.

TELECENTRE. Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a selectat cinci companii pentru instalarea de telecentre. Mobifon, RomTelecom, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Orange si Euroweb Romania vor instala centre pentru telecomunicatii in 33 de localitati. Firmele au castigat licitatia organizata de ANRC pentru prima serie de telecentre, care vor fi instalate in baza programului privind serviciul universal. Programul este finantat de ANRC, fondurile provenind din contributiile operatorilor de telecomunicatii pentru serviciul universal. Telecentrul este un spatiu public dotat cu cel putin doua aparate telefonice, doua calculatoare si un fax. In prezent, functioneaza cinci telecentre instalate de Orange Romania.

CHITARA SI INTERNET. Intel si Fender au creat un model de chitara ce poate fi conectata la Internet. Prototipul, denumit "v 1.0 surf guitar", permite iubitorilor de muzica sa descarce si sa redea secventele muzicale preferate de pe Internet. Noul model permite utilizatorilor sa se conecteze la Internet intre melodii pentru a trimite e-mail-uri, a cauta noi secvente audio pe care sa le asculte sau a-si aminti versurile unei melodii.

×
Subiecte în articol: IT