x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

03 Dec 2005   •   00:00
AU RENUNTAT LA NUMERE. Companiile A&G Communication Grup si Telestar Corporation GmbH au renuntat, fiecare, la o parte din resursele solicitate si primite de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), respectiv la cate 400.000 de numere nationale pentru telefonia fixa. Aceste societati vor utiliza, in continuare, cate 10.000 de numere nationale geografice din domeniul 0Z=03 pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa in Bucuresti si cate 1.000 de numere din domeniul 0Z=08 pentru servicii oferite prin intermediul cartelelor preplatite, precum si indicativul 1047, respectiv 1037 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar. ANRC a alocat noi resurse de numerotatie companiilor RCS&RDS SA si Dial Telecom SRL.

ISLANDEZI IN BULGARIA. Compania islandeza de investitii Novator Telecom Bulgaria, controlata de omul de afaceri Thor Bjorgolfsson, a convenit sa achizitioneze o optiune de cumparare a 65% din actiunile operatorului bulgar de telefonie Bulgaria Telecom Co (BTC), de la fondul de investitii Advent International. Conform acordului dintre cele doua parti, Novator a convenit sa preia o optiune pentru cumpararea vehiculului de investitii Viva Ventures, controlat de Advent International, creat pentru privatizarea BTC. Recent, BTC a lansat Vivatel, cel de-al treilea operator de telefonie mobila de pe piata bulgara, si a anuntat ca in urmatorii patru ani intentioneaza sa investeasca circa 250 de milioane de dolari in aceasta divizie.

SEMICONDUCTORI. Intel va construi in Israel o fabrica de semiconductori in valoare de 3,5 miliarde de dolari, ceea ce plaseaza proiectul pe prima pozitie in topul investitiilor straine in aceasta tara. Productia va incepe in a doua jumatate a anului 2008, urmand sa fie create peste 2.000 de locuri de munca. Investitia confirma anuntul facut in luna iulie de premierul israelian, Ariel Sharon. La acel moment, oficialul a aratat ca grupul american urmeaza sa construiasca o unitate de productie in valoare de patru miliarde de dolari. Guvernul a aprobat deja un imprumut de 525 de milioane de dolari pentru noua unitate, precum si programul de investitii al Intel, in valoare de 600 de milioane de dolari, pentru modernizare.

×
Subiecte în articol: IT