x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

26 Noi 2005   •   00:00
NOTEBOOK SATELLITE. Toshiba a lansat in Romania notebook Satellite L20. Ese echipat cu un procesor Intel Pentium M sau Celeron M si cu un hard disk Serial ATA (doar la modelul cu procesor Pentium M). Are placa video, ATI Radeon Xpress 200M chipset integrat Intel 915GM si SRS TruSurround XT (la modelul cu Pentium M). Facilitati de conectare wireless (802.11 b/g), port Ethernet LAN si porturi USB.

RELANSARE COSMOROM. Asteptata de mai mult timp, relansarea Cosmorom ar putea sa vina o data cu Sarbatorile de Iarna. Umbla zvonul ca trecerea de la brandul Cosmorom la Cosmote va fi chiar de Mos Nicolae. De altfel, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA este noua denumire a companiei CosmoRom SA. La sfarsitul lunii mai, RomTelecom a incheiat un acord privind transferul unui pachet de 70% din actiunile CosmoRom catre compania CosmOTE, divizia de telefonie mobila a grupului elen OTE, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 120 de milioane de euro.

RETELE ELECTRONICE LOCALE. La Corund, in judetul Harghita, a avut loc inaugurarea primei Retele Electronice a Comunitatii Locale. Reteaua Locala conecteaza principalele institutii din cadrul comunitatii: scoala, primaria, libraria si punctul de acces public la internet oferind oamenilor acces la informatii. Corundul este prima localitate dintre cele noua cuprinse in proiectul-pilot "Economia Bazata pe Cunoastere". Orange asigura serviciile de comunicatii, precum si echipamentele necesare in cadrul Retelei Locale. In faza-pilot a proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere" exista si un program de cursuri de initiere in utilizarea calculatorului. Cursurile sunt gratuite si se adreseaza membrilor comunitatilor pentru a-i sprijini in accesarea informatiilor cu ajutorul internetului si a sarcinilor de serviciu ce pot fi dezvoltate.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT