x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

19 Noi 2005   •   00:00
LENOVO, IN ROMANIA. Compania chineza Lenovo, care a preluat divizia producatoare de PC-uri a concernului IBM pentru 1,25 miliarde de dolari, vizeaza pentru 2006 venituri de 20-25 milioane de euro din activitatile desfasurate in Romania, in crestere cu 20% fata de estimarile pentru acest an. "Lenovo este orientata mai ales spre segmentul IMM-urilor si cel al consumatorilor individuali, iar IBM are cu preponderenta clienti din zona companiilor mari. Vom continua politica IBM, dar vom face in urmatoarele cinci luni si o evaluare a celorlalte segmente ale pietei. Nu ne vom arunca pe piata fara sa facem o prospectie asupra potentialului acestor tipuri de clienti", a declarat directorul general al Lenovo pentru Europa Centrala si de Est, Johannes Guschlbauer.

RESTRUCTURARI OTE. Peste o treime din angajatii companiei de telecomunicatii OTE din Grecia vor fi pensionati in urmatoarele 12 luni, in cadrul unui program de restructurare, dar si in urma implinirii varstei legale pentru retragerea din activitate, se arata intr-un comunicat al companiei. Astfel, din totalul de 15.925 de angajati ai operatiunilor de telefonie fixa, ,existenti la 30 iunie, cel putin 5.759 se vor retrage din activitate in urmatoarele 12 luni.

NOI MODELE SONY ERICSSON. Sony Ericsson a prezentat trei noi modele de terminale: J220, J230, Z300. Este vorba de modele "simple", fara camera foto sau card de memorie. Sunt dual-band GSM 900/1.800 si nu au bluetooth, port infrarosu fiind instalat doar pe modelul Z300. In schimb, J230 are radio FM. Modelul Z300 va fi disponibil pana la sfarsitul anului, celelalte doua fiind asteptate la inceputul lui 2006.

ACHIZITII. Oracle a anuntat achizitia a doua noi companii: Thor Technologies, furnizor de solutii cross-platform de securitate si OctetString, furnizor de software de tip "virtual directory". Tehnologia de tip "virtual directory" permite integrarea de parole din diverse directoare, capabilitati de directory proxy - factorii care ajuta la accelerarea managementului identitatii.

×
Subiecte în articol: IT