x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

01 Noi 2005   •   00:00
TELEFONICA PREIA O2. Operatorul spaniol de telecomunicatii Telefonica va prelua compania britanica de telefonie mobila O2 pentru suma de 31,6 miliarde de dolari, asigurandu-si astfel accesul pe doua dintre principalele piete de profil din Europa - Marea Britanie si Germania. Telefonica este a cincea mare companie de telecomunicatii dupa valoarea de piata. Grupul spaniol a cautat oportunitati de extindere in Europa, dupa ce timp de mai multi ani si-a consolidat activitatile din America Latina. O2 este a sasea mare companie europeana de telefonie mobila.

SECURITATE CASNICA. Trend Micro a lansat ultima versiune a solutiei sale de securitate pentru protejarea computerelor utilizatorilor casnici - PC-cillin Internet Security 14. Solutia combina noile tehnologii de securitate antiphishing cu metode imbunatatite de protectie la nivel de antivirus, antispyware si antispam, furnizand utilizatorilor posibilitatea de a-si apara sistemul informatic in timp real in fata fraudelor online si a furturilor de identitate.

IBM CAUTA GOOGLE. IBM si Google colaboreaza la realizarea unui produs care sa permita firmelor acces mai facil nu numai la documentele locale, ci la baze de date extinse. IBM va conecta propriul sistem de cautare OmniFind cu desktopul creat de Google pentru firme, pentru a usura gasirea informatiilor, care, de multe ori, sunt stocate in mai multe sisteme separate. "Contopirea celor doua produse este utila pentru ambele parti", a afirmat David Girouard, director general al diviziei pentru firme a Google. Noul serviciu va oferi acces la o gama variata de date, de la e-mail la fisiere, imagini, inregistrari audio sau video. Cel mai mare producator de computere si principalul motor de cautare de pe plan mondial nu vor plati, reciproc, sume de bani ca parte a acestei tranzactii.

×
Subiecte în articol: IT