x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

29 Oct 2005   •   00:00
TEAPA ROMANEASCA. Un cuplu de romani stabilit la Londra a escrocat mii de cumparatori din lumea intreaga prin intermediul site-ului de vanzari la licitatie eBay, propunandu-le spre achizitie bunuri care nu existau, a anuntat ieri Politia britanica. Cei doi foloseau pseudonime si isi ademeneau victimele propunandu-le o gama larga de articole, de la bilete de intrare la concerte si manifestari sportive si pana la automobile, binocluri sau aparatura electrocasnica. Lucrand in colaborare cu complici din Romania, Nicolae C. (30 de ani) si sotia acestuia, Adriana (23 de ani), au obtinut circa 255.000 de lire sterline (370.000 de euro) in mai putin de doi ani. George T., un al treilea barbat stabilit la Londra, era insarcinat cu ridicarea banilor de la agentiile companiilor de transferuri bancare internationale.

CLIENTI ORANGE. Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a atins, la finele lunii septembrie, 6,2 milioane de utilizatori, in crestere cu 42,3% fata de perioada similara a anului precedent. Dinamica majorarii numarului de clienti este inferioara celei inregistrate la finele lunii iunie, cand numarul de utilizatori a avansat cu 44,6% comparativ cu iunie 2004. Operatorul si-a inceput activitatea in Romania in luna iunie 1996, sub numele de MobilRom (Dialog), compania fiind redenumita in Orange in aprilie 2002.

INTERNET PENTRU AFACERI. Proportia companiilor romanesti cu acces la Internet care au utilizat aceasta forma de comunicare pentru a obtine informatii de la autoritatile publice a depasit, anul trecut, media din Uniunea Europeana, se arata intr-un studiu al Biroului european de statistica, Eurostat. Potrivit studiului, 56% dintre firmele romanesti cu acces la Internet au utilizat aceasta sursa pentru obtinerea de informatii de pe site-urile autoritatilor publice, media UE fiind de 51%.

SCHIMBARI. Consiliul de Administratie al Astral Telecom a fost inlocuit cu un administrator unic, functie preluata de Richard Scott Anderson, care ocupa pozitia de director general al UPC Romania, potrivit unui anunt al companiei publicat in Monitorul Oficial. Mandatele fostilor membri ai Consiliului de Administratie al Astral Telecom au incetat incepand cu 14 octombrie, data la care a avut loc cesiunea actiunilor catre UPC Romania. Conform hotararilor adoptate de actionarii Astral Telecom, Richard Scott Anderson, Dragos Tanase si Florina Tanase vor putea angaja societatea in relatiile cu terti.

×
Subiecte în articol: IT