x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

22 Oct 2005   •   00:00
TELEFONIE DIGITALA. Operatorul de telecomunicatii UPC va lansa la 1 noiembrie un serviciu de telefonie digitala la Timisoara si va furniza, pana la sfarsitul anului 2007, servicii de televiziune digitala si telefonie mobila, a anuntat directorul general al companiei, Richard Anderson. Compania intentioneaza sa investeasca in urmatorii ani in servicii triple-play (telefonie, Internet si televiziune) in toate orasele mari din Romania.

CONTROLUL FRECVENTELOR. Posesorii de licente in banda de 3410-3600 MHz care nu au respectat conditiile din licenta vor trebui sa o elibereze pentru a permite introducerea tehnologiei WiMax, a avertizat Catalin Marinescu, presedintele Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI). Inspectoratul va introduce un standard care sa permita utilizarea WiMax si pentru cei care si-au indeplinit obligatiile din licenta. WiMax este o tehnologie care permite accesul la Internet fara fir.

CISCO INVESTESTE IN INDIA. Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente pentru Internet din lume, intentioneaza sa investeasca 1,1 miliarde de dolari in India in urmatorii trei ani, a anuntat presedintele companiei, John Chambers. Grupul, care va face astfel cea mai mare investitie de pana acum in afara Statelor Unite, va tripla numarul actual al angajatilor detinuti in India (de 1.400 de persoane) si va analiza posibilitatea de a infiinta o noua fabrica in a treia mare economie asiatica. "India a ajuns rapid o forta majora in economia mondiala si ar putea deveni cea mai mare piata a companiei din Asia", a spus Chambers, estimand ca veniturile Cisco ar putea consemna un avans de 30% in regiune, in urmatorii trei ani.

CRESTE PROFITUL YAHOO. Compania Yahoo a inregistrat profituri nete de 253,8 milioane de dolari in anul fiscal incheiat la 30 septembrie. Cifrele sunt in usoara crestere, de la suma de 253,3 milioane de dolari raportata in urma cu un an. Veniturile totale ale companiei au fost de 1,33 miliarde de dolari, in crestere cu 47% fata de anul trecut.

Grupaj realizat de Cristian Ionita

×
Subiecte în articol: IT