x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

18 Oct 2005   •   00:00
PRELUARE. Euroweb International a finalizat recent procedura de achizitionare, prin subsidiara sa din Ungaria, a furnizorului ungar de aplicatii si consultanta IT Navigator Group, pentru 10 milioane de dolari. "Achizitionarea acestei companii ne va permite sa intram pe piata serviciilor IT, unde ne vom baza pe Navigator", a explicat Csaba Toro, directorul executiv al Euroweb International. Filiala ungara va platit 8,5 milioane de dolari in numerar pentru 85% din actiunile Navigator, iar pentru restul titlurilor va emite actiuni in valoare de 1,5 milioane de dolari. Cea mai mare parte a fondurilor alocate acestei tranzactii, respectiv 6 milioane de dolari, a fost obtinuta printr-un credit sindicalizat de la Bancile Commerzbank Ungaria si CIB Bank.

MESAGERIE COMPATIBILA. De anul viitor, utilizatorii Yahoo Messanger vor putea sta la "palavre" cu cei care folosesc MSN Messenger. Yahoo si Microsoft au anuntat ca serviciile de mesaje instant pe care le furnizeaza vor deveni interoperabile in al doilea trimestru al anului 2006. Utilizatorii celor doua programe isi vor putea trimite mesaje text, vor putea folosi serviciile gratuite de voce (VoIP) si vor vedea cine este online in lista de contacte. Optiunile avansate, precum schimbul de fisiere sau cautarea, nu vor fi disponibile utilizatorilor din cealalta retea.

COLABORARE INTEL - SYMBIAN. Companiile Intel si Symbian au prezentat o noua platforma pentru telefonia 3G in cadrul evenimentului Symbian Smartphone Show, desfasurat la Londra. Platforma combina pentru prima data versiunea 9 a sistemului de operare Symbian OS cu tehnologia Intel XScale. Este echipata cu functionalitati multimedia, incluzand componente-cheie software si hardware ce vor permite pe viitor producatorilor de telefoane mobile sa dezvolte solutii pentru diferite segmente de pe piata terminalelor mobile. De asemenea, va ajuta la reducerea timpului de proiectare a noilor telefoane mobile.

SATELIT. Operatorul britanic de transmisiuni prin satelit BSkyB se pregateste sa preia furnizorul de Internet de mare viteza Easynet. Achizitia va permite BSkyB sa-si consolideze pozitia pe piata britanica de comunicatii. BSkyB, detinuta in proportie de 37% de conglomeratul media Hews Corp, controlat de Rupert Murdoch, a informat recent ca intentioneaza sa stranga circa un miliard de lire sterline din vanzarea de obligatiuni, o parte din suma urmand sa fie alocata achizitiilor.

×
Subiecte în articol: IT