x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

17 Oct 2005   •   00:00
BLADE SERVER PRIMERGY. Fujitsu Siemens Computers a anuntat o imbunatatire a Centrului de Date Primergy Advanced Blade Ecosystem. Aceasta arhitectura de server bazata pe solutia Primergy BX630 cu procesoare AMD Opteron permite ca serverele blade dual-procesor sa fie interconectate pentru a deveni servere quad-procesor. Pentru prima data, tehnologiile "scale-out" si "sca- le-up" sunt combinate intr-o arhitectura care permite directorilor IT sa utilizeze capacitatea si flexibilitatea serverelor pentru a crea un centru de date mai performant. Noile servere blade Primergy BX630 pot fi instalate si pot functiona in aceeasi carcasa cu serverele blade Primergy BX600 cu procesoare Intel.

PIATA PLAYERELOR MUZICALE. Ultimul studiu de piata IDC arata ca pana in 2009 vanzarile anuale de playere muzicale portabile se vor apropia de un miliard de unitati, ceea ce ar putea valora in jur de 145 de miliarde dolari. Pentru analistii IDC, in calcul au intrat MP3 playere, DVD playere si telefoane mobile care pot sa redea fisiere muzicale. Un rol important il vor avea dispozitivele cu memorie flash. Daca in 2004 s-au vandut putin peste 26 de milioane de unitati, pana in 2009 piata lor va ajunge la 124 de milioane de exemplare.

RESTRUCTURARI LA OTE. Grupul grec de telecomunicatii OTE urmeaza sa finalizeze un plan de reducere a fortei de munca pe baza de voluntariat, in cadrul unui program de reformare a pietei muncii lansat de Guvern, destinat si altor companii controlate de stat. Planul de pensionare voluntara este combinat cu un acord stabilit cu sindicatele pentru reducerea beneficiilor acordate noilor angajati - salarii mai mici, anularea anumitor facilitati si renuntarea la politica "angajarii pe viata".

RESURSE DE NUMEROTATIE. ANRC a alocat resurse de numerotatie pentru trei noi operatori, Telecom-City, Plus+Telecom si Acord Telecom, si a suplimentat resursele de numerotatie alocate companiei RCS&RDS. Telecom-City a solicitat 60.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, in timp ce operatorul Plus+Telecom a primit dreptul de a utiliza 410.000 de numere nationale pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixa. Acord Telecom a solicitat si i-au fost alocate 10.000 de numere nationale pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa in Bucuresti.

×
Subiecte în articol: IT