x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

15 Oct 2005   •   00:00
CAMERE NOI. Panasonic a lansat in Romania patru modele de camere digitale din gama Lumix: FZ30, LX1, FX8 si FX9, dotate cu stabilizator optic de imagine. Ecranul LCD al aparatelor a fost dezvoltat in parteneriat cu Toshiba, iar sistemul de lentile este furnizat de Leica. Modelele au o rezolutie care variaza intre 5 si 8,4 megapixeli si un zoom optic de pana la 12x. "Piata de desfacere pentru camerele foto digitale s-a dublat in 2005 fata de nivelul inregistrat anul trecut, evolutie datorata modificarilor legislative privind eliminarea accizelor de 30% si eroziunii preturilor", a declarat directorul de marketing al companiei, Bobby Durbac.

GOOGLE VREA AOL. Companiile Google si Comcas discuta achizitionarea unei participatii la America Online (AOL), divizie a grupului Time Warner, in cadrul unei tranzactii de pana la 5 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate negocierilor. Investitia ar crea conditiile unei aliante intre activitatile de web ale AOL, motorul de cautare si serviciile de e-mail ale Google si experienta Comcast in portalurile Internet de mare viteza, precum si in distributia video si de telecomunicatii prin cablu. Una dintre variantele vizate este ca Google si Comcast sa detina impreuna jumatate din activitatile de web ale AOL, in timp ce Time Warner va pastra pachetul de control, potrivit Wall Street Journal.

PRIVATIZAREA POSTEI. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a primit 23 de scrisori de intentie de la banci de investitii care doresc sa ofere consultanta in procesele de restructurare si privatizare ale Companiei Nationale Posta Romana (CNPR). Dupa evaluarea scrisorilor de interes, candidatii vor fi notificati asupra rezultatelor procesului de precalificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor primi cereri de oferta. Statul detine, prin MCTI, intreg pachetul de actiuni la CNPR. In 2004, Posta Romana a raportat un profit brut de 30,7 miliarde de lei vechi.

×
Subiecte în articol: IT