x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

13 Oct 2005   •   00:00
CYBER-RALIU. Masina-robot dezvoltata la Stanford University a castigat a doua editie din "cyber-raliul" (sau Marea Cursa) a Desertului Nevada. Este vorba de proiectul american al DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), al carui scop este ca, pana in 2015, cel putin 30% din vehiculele Armatei americane sa fie "autonome". Masina cu computere la bord, "Stanley", a reusit sa strabata Desertul Mojave in aproape sapte ore, devansand o masina dezvoltata la Carnegie Melon.

ERICSSON VREA MARCONI. Grupul suedez de telecomunicatii Ericsson ar putea prelua compania rivala britanica Marconi. Oferta evalueaza compania Marconi la 1,3 miliarde de lire sterline, suma fiind de doua ori mai mare decat valoarea de piata actuala, potrivit publicatiei Financial Mail. Se pare ca tranzactia a fost negociata prin intermediul bancilor Morgan Stanley, JP Morgan si Lazard, in cazul companiei Marconi, si Enskilda, in numele grupului Ericssson. Parlamentarii britanici au cerut Guvernului sa intervina fata de o posibila oferta pentru preluarea Marconi de catre compania Huawei Technologies.

TELEFON DE FITE. Samsung si Bang & Olufsen au lansat un telefon de lux, botezat Serene. Modelul este dotat cu un incarcator ce indeplineste si rol de suport fix, iar ecranul poate fi rotit la 180 de grade. Functiile sale au fost simplificate, modelul fiind destinat "utilizatorilor de lux din pietele avansate, pentru care rafinamentul consta in sobrietate". Telefonul va fi scos la vanzare spre sfarsitul acestui an si va costa aproximativ 1.000 de euro.

UN NOU CEO LA CONNEX. Connex va avea un nou chief executive officer, Liliana Solomon, incepand cu 1 noiembrie 2005, au anuntat ieri oficiali ai Vodafone. Ted Lattimore va pleca din pozitia de presedinte si chief operating officer al Connex in decembrie 2005, dupa aproape sase ani de cand se afla la conducerea companiei. Liliana Solomon vine in Connex de la compania Cable & Wireless, unde a detinut functia de chief financial controller pentru divizia din Marea Britanie. Anterior, Liliana Solomon a fost chief financial officer al operatorului de comunicatii mobile T-Mobile, in Marea Britanie, fiind responsabila de operatiunile GSM curente ale companiei.

×
Subiecte în articol: IT