x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

08 Oct 2005   •   00:00
ECONOMIA BAZATA PE CUNOASTERE. Ministrul Szolt Nagy Comunicatiilor a finalizat negocierile cu Banca Mondiala, in scopul contractarii unui imprumut in valoare de 69,4 milioane de dolari, necesar implementarii Proiectului "Economia bazata pe cunoastere". Obiectivul proiectului consta in asigurarea accesului cetatenilor la informatie in format digital, stimularea competitivitatii mediului de afaceri si reducerea discrepantelor de educatie IT&C la nivelul intregii populatii prin intermediul a cel putin 0200 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale.

DEPENDENTA DE TEHNOLOGIE. Un american obisnuit petrece in mod normal pana la noua ore zilnic in fata televizorului navigand pe Internet sau vorbind la telefonul mobil, potrivit unui studiu publicat recent de Universitatea Ball State din Indiana. "O persoana petrece in medie circa noua ore pe zi accesand diverse media, aceasta perioada fiind cu mult mai mare decat ne-am fi putut imagina acum zece ani", a declarat profesorul Bob Papper, specialist in telecomunicatii si coautorul studiului consacrat utilizarii canalelor de informare in SUA.

ESTIMARI CANON. Compania Canon are in vedere obtinerea unor venituri de peste 40 de miliarde de euro pana in 2010, suma care ar reprezenta o crestere de 60% fata de nivelul actual, a declarat presedintele Mujioa Mitarai. Cel mai mare producator de copiatoare si aparate foto din lume se asteapta, de asemenea, sa produca 100 de milioane de camere digitale pana in 2008.

HP ACHIZITIONEAZA RLX. HP a anuntat ca a semnat un acord definitiv pentru achizitionarea companiei RLX Technologies, un pionier in domeniul tehnologiilor de gestiune a serverelor blade.

Achizitia companiei RLX si a pachetului sau de software de gestiune sub Linux, Control Tower, va permite HP sa furnizeze o solutie complexa si imbunatatita de gestiune pe platforma de servere blade cu sistem de operare Linux.

×
Subiecte în articol: IT