x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

01 Oct 2005   •   00:00
CELULAR UMA. LG si Kineto au anuntat lansarea telefonului mobil CL400, cu capabilitati UMA/Wi-Fi. UMA, un standard 3GPP (3rd Generation Partnership Program), este o tehnologie care pemite accesul pachetelor de date si voce din cadrul unei retele mobile extinse la o retea locala. Standardele UMA ii ajuta pe operatorii de telefonie mobila sa transforme retelele locale Wireless de acasa, de la birou sau pe cele publice in extensii ale retelelor proprii. Modelul CL400 este dotat cu camera foto, MP3 player.

SOFTWARE PENTRU IMM. SAP a lansat in Romania trei pachete de solutii informatice destinate companiilor mici si mijlocii: Baseline Package, CRM Sales Expres si Business Intelligence. SAP Baseline Package este o solutie integrata de management al resurselor firmelor, cu ajutorul careia organizatia isi poate eficientiza procesele de afaceri; Sales Expres ofera departamentelor de vanzari instrumente pentru gestionarea relatiei cu clientii in timp ce Business Intelligence genereaza rapoarte ce sintetizeaza evolutia companiei si indica posibilele directii de dezvoltare ale acesteia.

MOUSE LASER. Razer a lansat modelul de mouse laser Copperhead care dispune de un canal de date dedicat de 16 biti si care ofera 1 milisecunda timp de raspuns. Are o precizie de urmarire ce poate ajunge la 2.000 dpi si detine memorie onboard, conceputa de Razer Synapse.

INVESTITII IN CHIP-URI. Samsung Electronics, cel mai mare producator de chip-uri din lume, a prezentat un plan de investitii in valoare de 33 de miliarde de dolari pentru infiintarea, pana in 2012, a opt linii de productie a chip-urilor, precum si a unui departament de cercetare si dezvoltare la o fabrica de semiconductori din Coreea de Sud. In urma investitiilor, Samsung se asteapta ca vanzarile sale de semiconductori sa ajunga la 61 de miliarde de dolari, de trei ori mai mult fata de cele de 17,5 miliarde de dolari inregistrate in 2004. Producatorii sunt nevoiti sa faca investitii masive intr-o tehnologie tot mai sofisticata pentru producerea de chip-uri de memorie mai mici, cu un cost de fabricatie mai redus.

×
Subiecte în articol: IT