x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

10 Sep 2005   •   00:00
LG.PHILIPS MERGE IN POLONIA. LG.Philips, al doilea mare producator de ecrane plate din lume, a anuntat ca intentioneaza sa investeasca 429 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici in Polonia. In cadrul unui comunicat separat al Ministerului polonez al Economiei se arata ca LG Electronics, unul dintre proprietarii LG.Philips, are in vedere o investitie de 117 milioane de dolari intr-o fabrica producatoare de bunuri de folosinta indelungata. "LG.Philips doreste sa deschida o filiala in Polonia in septembrie 2005 si sa demareze construirea unei fabrici pentru producerea de ecrane plate pana in vara viitoare, astfel incat procesul de fabricatie sa inceapa in prima jumatate a anului 2007", se arata intr-un comunicat al companiei. Surse apropiate situatiei au declarat in luna iunie ca investitia din Polonia s-ar putea ridica la un miliard de euro.

MICROSOFT DA UE IN JUDECATA. Microsoft a anuntat ca a actionat in justitie Comisia Europeana, ca urmare a unei decizii anterioare privind obligativitatea firmei americane de a face publice anumite detalii ce tin de modul de realizare a produselor sale. Microsoft a formulat o cerere de anulare a deciziei la Curtea de Prima Instanta, in special ca reactie a deciziei privind emiterea de licente pentru codurile-sursa ale protocoalelor de comunicatie. Comisia, care supravegheaza respectarea legilor concurentei la nivelul Uniunii Europene, a amendat compania Microsoft, in martie 2004, cu suma-record de 497 de milioane de euro.

UN NOU WALKMAN. Sony a prezentat un nou model de player audio Walkman NW-A1000. Acesta este dotat cu un hard disk de 6GB si un display OLED (organic light emitting diode) de dimensiuni generoase. Modelul va fi disponibil in patru culori: violet, argintiu, roz si albastru. Va costa in jur de 275 de dolari SUA, fara taxe.

×
Subiecte în articol: IT