x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

03 Sep 2005   •   00:00
FIBRA OPTICA. Deutsche Telekom va aloca pana in 2007 trei miliarde de euro pentru construirea in Germania a unei retele din fibra optica pentru transfer de date de mare viteza, care va furniza acces la servicii de telefonie, Internet si cablu tv. Dezvoltarea retelei, prevazuta sa conecteze cele mai mari 50 de orase din Germania, face parte din programul grupului german care vizeaza oferirea de multiple servicii de telecomunicatii. "Intentionam sa oferim clientilor posibilitatea sa aiba acces printr-o singura linie la lumea multimedia", a afirmat seful diviziei de telefonie fixa a Deutsche Telekom, Walter Raizner. Operatorii europeni de telecomunicatii, printre care Deutsche Telekom sau France Telecom, incearca sa-si convinga clientii sa utilizeze retelele de telefonie fixa si pentru alte servicii, in incercarea de a-si majora castigurile afectate atat de concurenti care practica preturi reduse, cat si de reglementari guvernamentale.

BAIDU DEPASESTE GOOGLE. Motorul de cautare pe Internet Baidu a depasit Google pe piata chineza. In ultimele luni, Baidu a inregistrat un numar din ce in ce mai mare de utilizatori, in special in marile orase ale acestei tari. In Beijing, motorul chinez de cautare ocupa 52%, in crestere cu 10,8 procente. Cota Google s-a mentinut la 33%, motorul de cautare american pastrandu-si utilizatorii, fara a mai adauga insa noi clienti. La mijlocul anului 2005, in China existau 103 milioane de utilizatori de Internet. Yahoo detine doar 3,7% din piata chineza.

HD DVD, AMANAT. Toshiba ar putea amana pentru 2006 lansarea comerciala a playerelor HD DVD, au anuntat reprezentantii companiei. Initial, playerele de ultima generatie pentru discurile optice High Definition (HD) trebuiau sa ajunga pe piata la sfarsitul acestui an.

Toshiba, impreuna cu Nec si Sanyo, implementeaza tehnologia HD DVD, la concurenta cu Sony si Panasonic, ce promoveaza formatul Blu Ray.

×
Subiecte în articol: IT