x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

15 Iul 2005   •   00:00
DISPUTE PENTRU STOCAREA CONVORBIRILOR. Patru state membre ale UE au cerut Comisiei Europene introducerea unei obligatii pentru companiile de telecomunicatii privind arhivarea pe o perioada indelungata a datelor referitoare la convorbirile telefonice. Astfel, Marea Britanie, Irlanda, Franta si Suedia vor sa oblige companiile de telecomunicatii sa pastreze aceste date timp de un an. Comisia Europeana a recomandat companiilor ca aceste date sa fie pastrate timp de sase luni. "Propunerea pentru crearea unui cadru decizional este nerealista", a declarat Fabio Colasanti, director general la divizia pentru Societatea Informationala si Media a CE. "Statisticile arata ca majoritatea solicitarilor pentru astfel de date survine in decurs de doua, trei luni, numarul cererilor ulterioare scazand dramatic", a adaugat oficialul european.

NOI DESTINATII ROAMING. Posesorii de cartele preplatite Connex pot utiliza, din aceasta vara, serviciul Roaming in aceleasi destinatii ca si clientii serviciilor pe baza de abonament. Clientii "Cartela Connex" si "Connex 2 in1" beneficiaza de serviciul de roaming in 120 de tari, prin intermediul a 255 de operatori internationali, comparativ cu 27 de state si 45 de operatori, pana in prezent. In destinatiile de roaming, utilizatorii serviciilor preplatite pot primi apeluri din Romania si pot trimite sau primi mesaje scrise. Utilizatorii de cartele preplatite pot activa serviciul Roaming din Romania prin apelarea gratuita a numarului *142#.Activarea serviciului de roaming este valabila pentru cel mult 120 de zile.

SERVICII DE TELEFONIE PREA SCUMPE. Companiile de telefonie mobila solicita tarife prea ridicate clientilor care isi utilizeaza aparatele in strainatate, a anuntat Comisia Europeana, care a promis sa ia masuri pentru asigurarea unei concurente depline pe piata. Comisia a investigat tarifele de roaming practicate in Germania si Marea Britanie, intre anii 1997-2003, in contextul acuzatiilor ca operatorii de telefonie mobila solicita preturi prea ridicate pentru convorbirile facute in strainatate. "In pofida primelor semne de progres pe piete, Comisia nu este multumita de gradul in care preturile suportate de clienti reflecta concurenta", se arata intr-un comunicat al Executivului european. In comunicat se mai stipuleaza ca Executivul va lua masuri pentru asigurarea transparentei tarifelor de roaming pentru a permite consumatorilor sa aleaga cea mai buna oferta.

×
Subiecte în articol: IT roaming