x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

12 Ian 2007   •   00:00
WIRELESS - Internet in masina
Compania americana Autonet Mobile, specializata in tehnologia wireless, marcheaza un moment important in drumul spre realizarea conceptului de "masina conectata wireless". In cadrul Expozitiei Internationale de Electronice care are loc in Nevada, americanii au prezentat routerul care face posibila prima retea mobila wifi broadband pentru masini. Pentru moment, tehnologia este destinata calatoriilor de afaceri, dar compania spera ca in curand va fi folosita si cu ocazia calatoriilor cu familia, chiar daca pretul unei unitati este estimat la circa 399$, plus o taxa lunara de 49$. Unii analisti ridica in schimb problema legalitatii condusului unei astfel de masini care ofera tentatia navigarii pe internet. (Mihai Manole)

SANCTIUNI - Jocurile video
Comisia Europeana doreste sanctionarea celor care vand copiilor jocuri video violente. Identificarea acestor jocuri va ramane insa in responsabilitatea statelor membre. Comisarul pentru justitie si securitate al UE, Franco Frattini, a declarat ca pana in vara vor fi introduse reguli noi si stricte in comertul de acest gen. Pana in prezent, opt state membre si-au manifestat sprijinul pentru acest proiect: Germania, Marea Britanie, Grecia, Italia, Ungaria, Finlanda, Franta si Spania.(Mihai Manole)

SECURITATE - Avalansa spyware
Nu mai putin de 82% dintre companiile romanesti se confrunta cu atacuri zilnice de tip spyware. Dintre acestea, aproximativ 13% sunt tinta predilecta a atacurilor spyware semnificative, cu peste 50 de atacuri pe zi, se arata intr-o analiza Gecad. Fenomenul spyware tinde sa depaseasca virusii informatici sub raportul gravitatii incidentelor, scopul urmarit de autorii de spyware fiind furtul de informatii, cu implicatii mult mai serioase decat atacurile virale. (Alexandru Radescu)

TelecomunicaTii - Schimbari la OTE
Autoritatile elene iau in calcul posibilitatea cedarii controlului asupra managementului OTE, principalul grup de telecomunicatii din Grecia, in incercarea de a atrage un investitor strategic, potrivit cotidianului financiar Imerisia. Ministerul Finantelor analizeaza varianta de a transfera managementul companiei unui investitor strategic, in mod gradual, timp de cinci ani, si urmareste reducerea participatiei statului cu pana la 20%, de la nivelul actual de 39%.

×
Subiecte în articol: IT