x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

06 Dec 2006   •   00:00
VANZARI IN CRESTERE. Vanzarile HP Romania au crescut cu 23% in anul fiscal 2006, incheiat la 31 octombrie, iar avansul estimat pentru anul viitor este comparabil, ca urmare a proiectelor IT&C finantate din fonduri europene, a anuntat ieri Radu Enache, directorul general al companiei. "Previziunile companiei pentru 2007 indica o crestere a vanzarilor in termeni comparabili cu cei de anul acesta. Programele finantate de UE vor include si o componenta de IT&C, unde vom incerca sa fim prezenti si noi", a afirmat Enache.

LABORATOR. La Universitatea Politehnica din Bucuresti a fost inaugurat ieri un nou laborator de cercetare Infineon. Laboratorul contine 12 statii de lucru CAD. Inginerii de dezvoltare care participa la cursurile de formare pot face masuratori de frecventa inalta pe semiconductori folosind instrumente de masurare si testare de ultima generatie (generatoare de semnal si analizoare de spectru). Infineon Romania face parte dintr-un cluster de cercetare in domeniul semiconductorilor de putere cu functii analogice si digitale ce include centrele din Villach, Padova, München si Graz. (Alexandru Radescu)

REZULTATE. Saptesprezece scoli din noua comunitati dezavantajate au luat parte la programul Economia bazata pe cunoastere, prin care institutii publice au fost dotate cu aparatura pentru comunicare. 2.931 de elevi au petrecut 2.374 de ore navigand pe internet. Ministrul se asteapta ca anul viitor 200 de comunitati sa participe la proiect. (Alina Munteanu)

AMANARE. Listarea actiunilor RomTelecom la bursa a fost amanata, intrucat conditiile de pe piata sunt defavorabile. Actionarii operatorului de telecomunicatii, grupul elen OTE si Ministerul Comunicatiilor, au luat aceasta decizie fara stabilirea unei noi date sau a unui calendar. Saptamana trecuta, procurorii romani l-au retinut pe Radu Donciu, consilier al MCTI, acuzat ca a abuzat de functie pentru favorizarea consortiului Credit Suisse First Boston in obtinerea contractului de consultanta pentru vanzarea pe piata de capital a actiunilor RomTelecom. (Mihai Manole)

×
Subiecte în articol: IT