x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

21 Noi 2006   •   00:00
PC TABLET. Lenovo a anuntat modelul ThinkPad X60 Tablet, un nou PC tablet convertibil. X60 este dotat cu functia Active Rotate prin care ecranul se orienteaza spre utilizator, indiferent de directia in care s-ar rasuci acesta. "Creionul" este mai rezistent si iese din modul "suspendat" cand utilizatorul il ridica din lacasul sau. ThinkPad X60 Tablet va fi lansat pe piata la inceputul lunii decembrie si va fi prezent si in Romania. Conform IDC, livrarile de PC-uri convertibile tablet pe piata vor depasi un milion de unitati in acest an. (Alexandru Radescu)

DIVIDENDE. RomTelecom va acorda actionarilor circa 100 de milioane de euro, sub forma de dividende, si va acoperi pierderile acumulate cu suma de 1,34 miliarde de lei, din profituri inregistrate in anii anteriori si prime de emisiune. Pentru 2004 nu au fost acordate dividende, intrucat profitul repartizabil a fost folosit pentru investitii. Actionarii au mai hotarat in cadrul Adunarii Generale Ordinare din 2 noiembrie ca angajatii RomTelecom sa primeasca o suma reprezentand 4% din profitul net aferent anului trecut, de aproximativ 423,66 milioane de lei, dupa deducerea rezervelor legale. (Mihai Manole)

MODEM 3G. Vodafone a lansat Smart Modem, un produs ce furnizeaza acces la internet pentru utilizatorii individuali de PC sau de laptop, la o viteza de pana la 1.4 Mbps, de patru ori mai mare decat cea oferita de 3G. Modemul incorporeaza deja tehnologia care va permite viteze de pana la 3.6 Mbps, pentru nivelul urmator de dezvoltare a tehnologiei 3G broadband. Clientii pot alege din mai multe pachete cu trafic inclus de 100 MB, 200 MB, 500 MB sau 1 GB. (Alexandru Radescu)

CONSULTANTA RADIOCOM. Astazi se va semna contractul de consultanta privind serviciile financiare pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut de statul roman la Societatea Nationala Radiocomunicatii SA. Contractul va fi semnat cu consortiul format din CA IB Corporate Finance Beratungs Ges.m.b.H. si Musat & Asociatii SCA, dupa aprobarea acestuia de catre Guvernul Romaniei.

×
Subiecte în articol: IT