x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info IT 10 iulie 2007

Info IT 10 iulie 2007

10 Iul 2007   •   00:00

Internet - Google cumpără o firmă de securitate online
Google va prelua, pentru 635 milioane de dolari, compania Postini, furnizor de servicii de securitate pentru aplicaţii informatice destinate Internetului, tranzacţia urmănd să fie finalizată pănă in luna octombrie.

Printre serviciile asigurate de Postini se numără protejarea mail-urilor şi a altor mijloace de comunicaţie prin intermediul Internetului, pentru peste 35.000 de companii şi zece milioane de utilizatori din intreaga lume.

Â

E-comerţ. In prima jumătate a anului, valoarea cumpărăturilor online realizate prin card a fost de 16,5 milioane de euro, potrivit datelor Romcard, unicul procesator final de plăţi online prin card din Romănia, citate de Gecad. Numărul total al tranzacţiilor a fost de circa 200.000, prin soluţia ePayment fiind efectuate 160.000 de tranzacţii, in valoare de 14,3 milioane de euro. Creşterea acestei pieţe a fost determinată de cererea publicului pentru această metodă de cumpărare şi de promovarea acestei alternative de către comercianţi. In a doua jumătate a lui 2006 piaţa a crescut cu 330% faţă de primele şase luni ale anului in ceea ce priveşte valorile tranzacţionate. Primul trimestru din 2007 a continuat in acelaşi ritm, volumele tranzacţionate prin soluţia ePayment urcănd la aproximativ cinci milioane euro, pentru a ajunge la sfărşitul lui iunie la un total de peste 14 milioane euro.

Â

Â

Â

Â

              Â

×
Subiecte în articol: IT