x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info IT 18 iulie 2007

Info IT 18 iulie 2007

18 Iul 2007   •   00:00

Unele camere foto importate in UE s-ar putea scumpi, ca urmare a deciziei experţilor europeni de a reclasifica aparatele cu funcţii video avansate in categoria camere video, supuse taxelor vamale.

SCUMPIREA CAMERELOR FOTO. Unele camere foto importate in UE s-ar putea scumpi, ca urmare a deciziei experţilor europeni de a reclasifica aparatele cu funcţii video avansate in categoria camere video, supuse taxelor vamale. Oficial, Comisia Europeană va adopta decizia in următoarele două-trei luni. Aparatelor de inregistrare video importate de UE le este aplicată o taxă vamală de 4,9%, in timp ce camerele foto digitale nu sunt impozitate. Un aparat clasificat drept cameră foto nu trebuie să inregistreze 30 de minute de secvenţă video neintreruptă, la o rezoluţie de cel puţin 800x600 de pixeli sau la calitatea de 23 de cadre pe secundă.

ANGAJATORI. Compania Google a fost votată angajatorul ideal de studenţii europeni din domeniul IT şi al ingineriei.

In studiul realizat de compania suedeză Universum, 17% dintre respondenţi au declarat că şi-ar dori să fie angajaţi de Google, companie care devansează astfel in acest top, chiar de la debut, producătorul de computere IBM.

CELULAR. Cei care urăsc telefonul mobil au acum un astfel de aparat dedicat lor, lansat in Marea Britanie. Destinat persoanelor de vărsta a doua care se simt depăşite de tehnologie, acesta are taste uriaşe, sonerii cu volum foarte mare, vibraţii puternice şi un ecran mare care se luminează la fiecare apel. Celularul are un buton de panică, roşu, cu apelare rapidă a cinci numere de la serviciile de urgenţă.

×
Subiecte în articol: IT