x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info - 11 septembrie 2004

IT/Info - 11 septembrie 2004

11 Sep 2004   •   00:00
SISTEME DE STOCARE EXTERNA. Vanzarile de sisteme de stocare externa au atins cifra de 3,5 miliarde USD in al doilea trimestru al lui 2004, potrivit firmei de consultanta IDC. Cifra reprezinta o crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Atat regiunea Asia - Pacific, cat si piata din Japonia au fost cele care au aratat primele semne de revigorare de cand piata incepuse sa aiba tendinte descendente", a declarat analistul IDC, John McArthur.

INTERNET MAI RAPID. Asociatia providerilor de Internet (ANISP) a anuntat ca nodul metropolitan RoNIX Bucuresti, gazduieste o copie a serverului de nume de domenii "i.root-servers". Este prima copie din Europa Centrala si de Est a unui root-server. Astfel, se asigura utilizatorilor navigarea mai rapida pe Internet. Sistemul numelor de domeniu ("Domain Name System" - DNS) este o componenta esentiala a Internetului ce furnizeaza legatura intre utilizatorii umani si infrastructura Internetului, asociind numele de domenii cu adrese IP folosite de servere. In intreaga lume exista 13 root-servere si 45 de copii ale acestora.

SIEMENS RENUNTA LA VA TECH. Grupul german Siemens a anuntat ca a renuntat la intentia de achizitionare a companiei austriece cu profil similar VA Tech, din cauza opozitiei exprimate de Guvernul austriac. VA Tech, care are o valoare de piata de 800 milioane euro, activeaza in domeniile echipamentelor pentru transmisia si distributia de electricitate, metalurgie, epurarea apei si inginerie. Compania Siemens ar fi fost interesata, conform unor surse din industrie, de diviziile de transmisie si distributie de electricitate si inginerie. Joi, filiala austriaca a companiei a anuntat ca o eventuala preluare este exclusa. Actiunile VA Tech au scazut cu peste 3% dupa difuzarea anuntului.

SOMATI SA SE CONECTEZE. Primariile trebuie sa se conecteze la Internet pana la sfarsitul acestei luni a avertizat subprefectul de Gorj Marius Vlaicu. Acesta a precizat ca primarii au nevoie de Internet "nu doar pentru a fi in pas cu mileniul trei", ci pentru a afla mai repede despre programele de finantare externa nerambursabila, motiv pentru care le-a cerut edililor locali sa faca demersurile necesare astfel incat, pana la 1 octombrie, sa aiba asigurat accesul la Internet. In prezent, doar 15 dintre cele 70 de primarii din judet sunt conectate la Internet si doar cele doua municipii din judet au pagini proprii de prezentare pe Internet, a precizat subprefectul.

×
Subiecte în articol: IT internet