x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Locuri prin care trebuie sa treci

Locuri prin care trebuie sa treci

20 Apr 2006   •   00:00
INTERNET - ADRESE UTILE
In jur de 4,5 milioane de romani intra pe internet intr-o luna. In ultimul an, numarul celor care folosesc acest mijloc de informare, comunicare si divertisment a crescut cu aproximativ 50%.

Daca in septembrie 2004 au fost inregistrate 2.244.825 de persoane care au accesat internetul de pe teritoriul tarii noastre, in iulie 2005 existau 3.961.793 de utilizatori. In aprilie 2005 au fost inregistrati 3.989.098 de utilizatori.

Avem si vizitatori straini: cei mai atrasi de domeniile .ro sunt americanii, care detin 19% din totalul vizitelor. Urmeaza britanicii cu 5%, germanii si canadienii cu 4% si italienii cu 3%.

Pe internet exista 350 de milioane de mentiuni la adresa tarii noastre. Prin 1993 existau doar zece site-uri romanesti. De atunci, numarul acestora a crescut la peste 100.000. Ceva mai mult de 85% din adresele romanesti sunt functionale. Dintre acestea, in jur de 15.000 au cel putin un vizitator pe saptamana. Cele mai vizitate sunt site-urile mass-media, urmeaza matrimonialele, adresele ce ofera locuri de munca si locurile de unde se poate descarca muzica. Sa nu lungim prea mult vorba, va uram sa vizitati cu placere si va dam cateva adrese de-ale noastre si cateva straine.

http://www.miniclip.com/

Un site foarte bine structurat pe categorii, ce contine o arhiva imensa de joculete din care nu lipsesc, bineinteles, nume sonore cum ar fi pac-man, polar dash, runescape, blade runner si altele. Optiunile pentru multiplayer a majoritatii jocurilor, interactivitatea si posibilitatea de a juca jocurile direct din browser fac din acest site candidatul perfect pentru a depasi cu succes o zi plictisitoare de munca sau ca o alternativa teancurilor de hartii ce mai pot astepta cateva minute pana sa fie rezolvate... ca doar n-o fi foc (de acoperire).

http://www.dafont.com/

De cate ori ati avut nevoie de un font si nu ati avut de unde sa il luati sau de cate ori aveati nevoie de o "schimbare la fata" a calculatorului personal si pur si simplu nu ati avut de unde alege? Noi va oferim scaparea: DaFont este un site cu o baza de date extensiva ce este destinata fonturilor distribuite gratuit pe internet. Puteti gasi fonturi celebre, cum ar fi fontul folosit in filmul Terminator sau, de ce nu, chiar fontul folosit in anii ’60 de hipioti. Acum scrisul de pe calculatorul dumneavoastra poate avea floricele.

http://www.php4.as.ro/

Un site destinat in general incepatorilor in webdesign si webprogramming, care explica in detaliu secretele crearii unui site web dinamic cu foarte putine batai de cap si teorii stufoase. Desi se adreseaza incepatorilor, acest site poate fi folositor si celor care au deja experienta in PHP si mySQL, dar vor sa isi revizuiasca anumiti termeni, site-ul fiind structurat in 20 de articole ce cresc gradual in dificultate, care se ocupa separat de anumite principii si baze in programarea in PHP, cat si de integrarea bazelor de date mySQL in aceasta.

http://www.salutbucuresti.ro/

Un site excelent despre Bucuresti, in care puteti gasi informatii de ultima ora referitoare la evenimente culturale si sociale de pe teritoriul Capitalei si nu numai. Site-ul include o harta interactiva extrem de bine detaliata, cu ajutorul careia puteti sa vizualizati orice colt al Bucurestiului, aceasta avand la dispozitie si un sistem excelent de catalogare a cladirilor si a zonelor semnificative, ceea ce va poate usura cautarea si orientarea in spatiu. Nu se stie niciodata cand va pierdeti si zariti un iCafe sau un computer prin apropiere.

http://www.blockfrenzy.com/

Un joc interesant si antrenant in acelasi timp, in care utilizatorul trebuie sa mentina un cub intr-un spatiu dat si in acelasi timp sa se fereasca de alte forme geometrice din aceeasi categorie. Desi pare foarte matematic, jocul nu este altceva decat o modalitate interactiva de a-ti antrena simturile si timpii de reactie pe masura ce dificultatea jocului creste si capacitatea de concentrare devine din ce in ce mai mica. Atentie! Acest joc, dupa cum este stipulat si pe site-ul cu pricina, da dependenta si nu este recomandat persoanelor ocupate.
×
Subiecte în articol: site