x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mai mic poate însemna mai mult: iPad Mini

Mai mic poate însemna mai mult: iPad Mini

de Alexandru Radescu    |    21 Oct 2012   •   18:53
Mai mic poate însemna mai mult: iPad Mini

Chiar dacă Microsoft este în toiul pregătirilor cu lansarea globală a noului sistem de operare Windows 8 (26 octombrie), disponibil pentru computere personale, smartphone-uri şi tablete, toţi ochii sunt acum îndreptaţi spre marele “duşman”, Apple. Compania fondată de regretatul Steve Jobs organizează mâine un eveniment special, al cărui subiect principal, conform surselor media de peste Ocean, este tocmai lansarea unui nou iPad, varianta mini. Ceea ce, pe de o parte, ar “fura” din startul tabletelor cu sistem de operare Windows 8 (Surface), pregătite deja de numeroşi producători, pe de alta ar consolida cota de piaţă Apple pe acest segment de business IT, un adevărat boom în ultimii doi ani.

Din ceea ce “s-a scurs” până acum, iPad Mini ar urma să aibă o diagonală de 7,85 inci (aproximativ 20 cm), cu 2 inci mai mică decât diagonala primelor versiuni de iPad. Despre preţ se estimează undeva la 330 dolari (piaţa americană), în varianta cu Wi-Fi, preţul urmând să crească până la 400 dolari, cel puţin, pentru versiune cu 3G/LTE. O altă ţintă vizată de Apple cu această lansare este această nişă a tabletelor de 7 inci, în care s-au înscris doi rivali importanţi: Kindle Fire HD (Amazon.com) şI Nexus 7 (Google-Asus).

Toamna a stimulat şI concurenţa pe piaţa locală, în special între brandurile româneşti. |n prima parte a lunii octombrie, Allview şI Evolio au aruncat în luptă două noi modele: Alldro Speed DUO, respectiv Evotab 3, ambele cu SO Android şI ecran de 7 inci. Mâine vom asista şI la lansarea a două noi tablete de la E-Boda: Supreme Dual Core şI x80 Dual Core. Cele două modele au diagonale de 9.7 (24,6 cm), respectiv 8 inci (20cm). Piaţa locală de tablete s-a dublat de la un an la altul, tendinţă care s-ar menţine şI pentru anul viitor. Un nivel maxim pentru acest an ar fi de 120.000 de unităţi, cu iPad deţinând peste 60% din vânzări, puţin sub pragul estimat la nivel global.

×
Subiecte în articol: Microsoft ipad mini