x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mai mult decât FullHD, dar nici chiar TV 4K. Tehnologie exclusivă la noile televizoare Sharp lansate în România

Mai mult decât FullHD, dar nici chiar TV 4K. Tehnologie exclusivă la noile televizoare Sharp lansate în România

de Alexandru Radescu    |    15 Apr 2014   •   18:45
 Mai mult decât FullHD, dar nici chiar TV 4K. Tehnologie exclusivă la noile televizoare Sharp lansate în România

Sharp a lansat azi pe piaţa din România seria de televizoare UQ10, modele echipate cu tehnologia proprietară Quattron Pro, ce asigură o poziţie intermediară între rezoluţia FullHD şi 4K/UHD (3840 x 2160).

Noile televizoare Aquos Quattron Pro vin cu diagonale de 60/70/80 inci, la preţurile de 10.499 lei/16.999 lei/32.999 lei.

Tehnologia Quattron Pro (exclusivă) oferă de 2,5 ori mai mulţi „sub-pixeli” decât rezoluţia FullHD. Această tehnologie, cu pixeli în patru culori, adaugă un sub-pixel galben suplimentar la cei roşii, verzi, albaştri (RGB) utilizaţi pentru ecranele LCD convenţionale. De asemenea, Quattron Pro redă conţinut 4K prin HDMI, nativ sau prin amplificare până la 4K a unei surse FullHD.

Modelele din UQ10 sunt 3D, dar şi Smart TV, platformă care la Sharp se numeşte Aquos Net+ (acces internet prin WiFi). De asemenea, noile televizoare sunt echipate cu sistem audio Yamaha) şi funcţionează la 800MHz.

Potrivit oficialilor Sharp România, piaţa TV 4K locală ar putea fi impulsionată abia spre sfârşitul anului, cu ocazia cumpărăturilor de Crăciun, urmând ca o scădere semnificativă a preţurilor să se simtă în prima parte a anului 2015.

Primele televizoare 4K au fost lansate în România în vara anului trecut, la preţuri care treceau de 20.000 euro (diagonale +80 inci). În ultima parte a anului trecut au apărut şi modele la 6.000-8.000 de euro, diagonale de 60 inci.



 

 

×
Subiecte în articol: preturi tv sharp tv 4K aquos quattron pro