x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Maşinile Google revin în traficul din România. Vezi care este motivul

Maşinile Google revin în traficul din România. Vezi care este motivul

de Alexandru Radescu    |    19 Iun 2014   •   17:55
Maşinile Google revin în traficul din România. Vezi care este motivul

Google a anunţat azi că va reîncepe preluarea de imagini Street View în România, pentru „a împrospăta şi îmbogăţi imaginile de pe Google Maps”. Începând cu săptămâna viitoare, maşinile Street View vor porni să actualizeze imaginile existente din mai multe oraşe importante din România, precum Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Constanţa sau Sibiu.  

Serviciul Street View este disponibil în peste 55 de ţări, inclusiv părţi din Antarctica şi Artica. Actualizarea imaginilor Street View este una dintre cele mai frecvente solicitări venite din partea utilizatorilor de Google Maps, serviciul Street permiţând utilizatorilor să exploreze şi să viziteze virtual zone, oraşe, drumuri prin imagini panoramice de la nivelul străzii. Funcţionalitatea este disponibilă şi în Google Earth şi versiunea mobilă a Google Maps.

Street View pentru Google Maps a fost lansat în România la sfârşitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus după deschiderea biroului Google din România în noiembrie 2010. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View din România a fost realizată în aprilie 2013. Acoperirea Street View în România a fost extinsă atunci cu sute de localităţi şi peste 40.000 km, aproape toate ţara fiind disponibilă în Street View. De asemenea, pe Google Maps au fost adăugate imagini panoramice pentru zeci de atracţii turistice din România.

Înainte de a publica imaginile, Google aplică efect de estompare pe feţele oamenilor din imaginile Street View, precum şi pe numerele de înmatriculare ale maşinilor, pentru a proteja intimitatea indivizilor. După publicare, orice utilizator poate raporta imagini pentru a fi eliminate, accesând secţiunea „Raportaţi o problemă” din colţul din dreapta jos al fiecărei imagini.

Statistici Google Maps:

  • Numărul utilizatorilor activi de Google Maps depăşeşte 1 miliard în fiecare lună
     
  • Google Maps oferă indicaţii de orientare în 198 de ţări, acoperind 51,2 milioane de kilometri de drumuri
     
  • De la începerea proiectului Street View, în 2007, vehiculele Google au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri unici pentru preluarea de imagini panoramice.

     
     
  •  

    ×
    Subiecte în articol: masina google street view google maps